Valitse salaatista sisimpiä, pieniä lehtiä tai puolita isot lehdet. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Kuori punasipuli ja viipaloi se mahdollisimman ohueksi. Purista sitruunan mehu sipuliviipaleiden joukkoon ja sekoita. Kuori ja silppua valkosipulit. Pilko kevätsipulinvarret.
Paista soijarouhetta 3 rkl:ssa öljyä pannulla paprikan, curryn ja valkosipulin kanssa 1–2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Varo polttamasta rouhetta. Lisää vettä vähitellen joukkoon, kunnes kaikki neste on imeytynyt. Mausta suolalla ja soijakastikkeella. Anna soijakastikkeen imeytyä. Lisää 1 rkl öljyä ja paista niin kauan, että seos hieman rapeutuu. Sekoita joukkoon 2/3 kevätsipulisilpusta.
Lusikoi soijarouheseosta salaatinlehdille. Laita päälle kevätsipulia ja punasipulia. Viimeistele pursottamalla pinnalle majoneesia.
Vinkki: Voit myös maustaa soijarouheseoksen mielesi mukaan esim. chilillä, korianterilla ja juustokuminalla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
815
195
20,8 g
1,5 g
2,3 g
2,0 g
0,3 g
0,5 g
0,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Pientä rapeaa salaatinlehteä (esim, cosmopolitan tai jääsalaatti),
1 rkl Sitruunamehua,
Valkosipulinkynttä,
Kevätsipulinvartta,
2 dl Tummaa soijarouhetta,
1 tl Paprikajauhetta,
1 tl Currya,
4 dl Vettä,
Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli