Taateli-suklaamokkapalat | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Suklaa-taatelimokkapalat

Taateli-suklaamokkapalat

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
20 Annosta
Fork and knife
20 Annosta
Taatelit tuovat suklaisiin mokkapaloihin hunajaista makeutta. Pellillisestä meheviä mokkapaloja riittää tarjottavaa isollekin porukalle.

Ruokavaliot

Ainekset

200 g
(2 ps) kuivattuja, kivettömiä taateleita
2 dl
vettä
300 g
margariinia
3 kpl
kananmunaa
4 dl
sokeria
1 dl
maitoa
7 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 1/2 tl
jauhettua inkivääriä

suklaakuorrute

200 g
(1 levy) maito- tai taloussuklaata
1 dl
vahvaa kahvia
200 g
margariinia
1 1/2 dl
tomusokeria
1 dl
(0,5 prk) vispikermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Ota 10 taatelia sivuun ja laita loput kattilaan. Lisää vesi ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää margariini. Kun rasva on sulanut, soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä hetken. Lisää kananmunat, sokeri ja maito ja sekoita tasaiseksi.

200 g
(2 ps) kuivattuja, kivettömiä taateleita
2 dl
vettä
300 g
margariinia
3 kpl
kananmunaa
4 dl
sokeria
1 dl
maitoa
2

Yhdistä taikinan kuivat aineet. Lisää taateliseos ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys puisella cocktailtikulla. Pohja on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Ota pelti uunista ja anna pohjan jäähtyä.

1 1/2 tl
jauhettua inkivääriä
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
kaakaojauhetta
7 1/2 dl
vehnäjauhoja
3

Viipaloi sivuun ottamasi taatelit. Säästä ne mokkapalojen koristelua varten.

4

Valmista kuorrute. Rouhi suklaa kulhoon. Lisää kuuma kahvi ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Jos seos jäähtyy ennen kuin suklaa on sulanut kokonaan, lämmitä sitä mikrossa miedolla teholla hetki kerrallaan ahkerasti sekoitellen. Lisää huoneenlämpöinen margariini ja siivilöi joukkoon tomusokeri. Lisää lopuksi kerma ja vatkaa tasaiseksi.

1 1/2 dl
tomusokeria
200 g
margariinia
1 dl
vahvaa kahvia
200 g
(1 levy) maito- tai taloussuklaata
1 dl
(0,5 prk) vispikermaa
5

Levitä kuorrute pohjan päälle. Koristele viipaloiduilla taateleilla. Anna kuorrutteen kovettua ennen leikkaamista.

Suklaa-taatelimokkapalat voi mainiosti tehdä jo tarjoilua edellisenä päivänä valmiiksi.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 6.11.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2042

488

27,4 g

11,3 g

51,4 g

33,1 g

2,4 g

7,8 g

0,4 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli