Tattariblinit - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tattariblinit

???
Kappaleita
30
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA:

1/2 kpl
(25 g) tuorehiivaa
4 dl
(täys)maitoa
2 1/2 dl
Tattarijauhoja
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
3 kpl
Keltuaista
1 kpl
Kermaviiliä
2 rkl
Voisulaa
1/2 kpl
Olutta (1,5 dl)
1 tl
Suolaa
3 kpl
Valkuaista

PAISTAMISEEN:

Voita

TARJOILUUN:

Smetanaa tai ranskanmermaa, mätiä, hienonnettua sipulia, suolakurkkuja, hunajaa, sienisalaattia, hienonnettua kylmäsavuporoa jne.

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon jauhot. Anna taikinan kohota noin 2 tuntia. Lisää keltuaiset, kermaviili, voisula, olut ja suola. Sekoita. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti taikinaan. Paista taikinasta paksuja lettuja keskilämmöllä molemmin puolin joko blini- tai ohukaispannulla. Nosta valmiit blinit tarjoiluvadille ja peitä foliolla, jotta ne eivät jäähdy. Tarjoa haluamiesi lisäkkeiden kanssa.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.11.2008
Muokattu: 15.5.2019