Tattariblinit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tattariblinit

Fork and knife
30 Kappaletta
Fork and knife
30 Kappaletta

Ainekset

taikina:

1/2 kpl
(25 g) tuorehiivaa
4 dl
(täys)maitoa
2 1/2 dl
Tattarijauhoja
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
3 kpl
Keltuaista
1 kpl
Kermaviiliä
2 rkl
Voisulaa
1/2 kpl
Olutta (1,5 dl)
1 tl
Suolaa
3 kpl
Valkuaista

paistamiseen:

Voita

tarjoiluun:

Smetanaa tai ranskanmermaa, mätiä, hienonnettua sipulia, suolakurkkuja, hunajaa, sienisalaattia, hienonnettua kylmäsavuporoa jne.

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon jauhot. Anna taikinan kohota noin 2 tuntia. Lisää keltuaiset, kermaviili, voisula, olut ja suola. Sekoita. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti taikinaan. Paista taikinasta paksuja lettuja keskilämmöllä molemmin puolin joko blini- tai ohukaispannulla. Nosta valmiit blinit tarjoiluvadille ja peitä foliolla, jotta ne eivät jäähdy. Tarjoa haluamiesi lisäkkeiden kanssa.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.11.2008
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.