Tattariletut eli blinit | Blinit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???
Play

Tattariletut eli blinit

Fork and knife
25 Kappaletta
Fork and knife
25 Kappaletta

Ainekset

1/2 l
Lämmintä vettä
3 - 4 dl
Esikypsytettyjä tattarihiutaleita
1 tl
Suolaa
1/2 l
Maitoa
1 kpl
Kuivahiivaa
1 - 2 dl
Vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
3 - 4 kpl
Munaa
Sokeria

paistamiseen

Paistomargariinia tai öljyä

lisäksi

Smetanaa tai ranskankermaa, mätiä, venäläisiä kurkkuja + tilliä, etikkapunajuuria, sipulirenkaita, keitettyä munaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sekoita tattarihiutaleet veteen ja turvota puolisen tuntia. Lisää suola ja kiehautettu maito. Sekoita ja lisää hiiva. Kohota taikinaa välillä sekoittaen 30-40 minuuttia tai kunnes se kuohuu.Sekoita joukkoon niin paljon jauhoja, että saat sakeahkon vellin kaltaisen seoksen. Vatkaa munat eri kulhossa ja lisää joukkoon. Mausta taikina ripauksella sokeria ja suolaa, jos tarpeen.Kypsennä taikinasta molemmin puolin rasvassa pannussa paistaen paksuja ohukaisia miedolla lämmöllä. Tarjoa ne tulikuumina kylmien lisäkkeiden kera

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 21.11.2006
Muokattu: 13.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.