Texmex-piirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Texmex-piirakka

Texmex-piirakka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
13 Annosta
Fork and knife
13 Annosta
Peltilihapiirakka on retroherkku, johon ei koskaan kyllästy. Mausta piirakka texmex-tyyliin ja nauti esimerkiksi raikkaan salaatin kera.

Ainekset

250 g
Margariinia
4 dl
Hiivaleipävehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 rkl
Tacomausteseosta
1 kpl
Maitorahkaa (250 g)

täyte

400 g
Jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Tacomausteseosta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 dl
Valmista salsakastiketta

voiteluun

1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Nypi kulhossa pehmeä rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää joukkoon rahka. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin. Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja mausteseos. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja salsakastike ja anna jäähtyä.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli levyt suorakaiteen muotoisiksi ohuiksi levyiksi. Levitä toiselle levylle jauhelihaseos. Nosta päälle toinen levy ja taita reunat pohjan alle. Voitele piirakka munalla ja pistele kanteen reikiä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
Julkaistu: 22.3.2013
Muokattu: 8.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1148

274

20,2 g

6,2 g

12,8 g

1,5 g

1,1 g

10,1 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

1 rkl Tacomausteseosta,

2 rkl Tacomausteseosta,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

2 rkl Tomaattipyreetä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli