Nypi kulhossa pehmeä rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää joukkoon rahka. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin. Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja mausteseos. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja salsakastike ja anna jäähtyä.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli levyt suorakaiteen muotoisiksi ohuiksi levyiksi. Levitä toiselle levylle jauhelihaseos. Nosta päälle toinen levy ja taita reunat pohjan alle. Voitele piirakka munalla ja pistele kanteen reikiä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1148
274
20,2 g
6,2 g
12,8 g
1,5 g
1,1 g
10,1 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
1 rkl Tacomausteseosta,
2 rkl Tacomausteseosta,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
2 rkl Tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli