Nosta lohifilee leikkuulaudalle nahka alaspäin. Poista ruodot ja leikkaa filee kahteen osaan. Ripottele pinnalle suolaa, sokeria ja pippuria.
Aseta fileen lihapuolet vastakkain ja kääri kala tiukasti voipaperiin. Siirrä muovipussiin ja nosta päälle kevyt paino. Anna maustua kylmässä noin vuorokausi. Käännä pakettia muutaman kerran, jotta palat suolaantuvat tasaisesti.
Hienonna mantelit ja tillit tehosekoittimessa. Notkista seos öljyllä. Pyyhi kalan pinta mausteista. Levitä pinnalle pesto. Leikkaa filee ohuina viipaleina nahasta irti.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
736
176
12,7 g
1,9 g
2,5 g
2,5 g
0,3 g
12,9 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 rkl Karkeaa merisuolaa,
Rouhittua valkopippuria,
Nippu tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli