Tillipesto-graavilohi - Yhteishyvä

Tillipesto-graavilohi

???
Annokset
15
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Ruodotonta lohifileetä nahalla
3 rkl
Sokeria
3 rkl
Karkeaa merisuolaa
Rouhittua valkopippuria

TILLIPESTO

3 rkl
Kuorittuja manteleita
Nippu tilliä
2 - 3 rkl
Rypsiöljyä

Näin teet

1

Nosta lohifilee leikkuulaudalle nahka alaspäin. Poista ruodot ja leikkaa filee kahteen osaan. Ripottele pinnalle suolaa, sokeria ja pippuria.

Aseta fileen lihapuolet vastakkain ja kääri kala tiukasti voipaperiin. Siirrä muovipussiin ja nosta päälle kevyt paino. Anna maustua kylmässä noin vuorokausi. Käännä pakettia muutaman kerran, jotta palat suolaantuvat tasaisesti.

Hienonna mantelit ja tillit tehosekoittimessa. Notkista seos öljyllä. Pyyhi kalan pinta mausteista. Levitä pinnalle pesto. Leikkaa filee ohuina viipaleina nahasta irti.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
Muokattu: 27.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g38 g
Proteiinia13 g194 g
Rasvaa13 g191 g
Kuituja0 g4 g
Energiaa kj736 11037
Energiaa kcal176 2636

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 rkl Karkeaa merisuolaa

  • Rouhittua valkopippuria

  • Nippu tilliä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g38 g
Proteiinia13 g194 g
Rasvaa13 g191 g
Kuituja0 g4 g
Energiaa kj736 11037
Energiaa kcal176 2636

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 rkl Karkeaa merisuolaa

  • Rouhittua valkopippuria

  • Nippu tilliä

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.