Tillipesto-graavilohi | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tillipesto-graavilohi

Fork and knife
15 Annosta
Fork and knife
15 Annosta

Ainekset

1 kg
Ruodotonta lohifileetä nahalla
3 rkl
Sokeria
3 rkl
Karkeaa merisuolaa
Rouhittua valkopippuria

tillipesto

3 rkl
Kuorittuja manteleita
Nippu tilliä
2 - 3 rkl
Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nosta lohifilee leikkuulaudalle nahka alaspäin. Poista ruodot ja leikkaa filee kahteen osaan. Ripottele pinnalle suolaa, sokeria ja pippuria.

Aseta fileen lihapuolet vastakkain ja kääri kala tiukasti voipaperiin. Siirrä muovipussiin ja nosta päälle kevyt paino. Anna maustua kylmässä noin vuorokausi. Käännä pakettia muutaman kerran, jotta palat suolaantuvat tasaisesti.

Hienonna mantelit ja tillit tehosekoittimessa. Notkista seos öljyllä. Pyyhi kalan pinta mausteista. Levitä pinnalle pesto. Leikkaa filee ohuina viipaleina nahasta irti.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

736

176

12,7 g

1,9 g

2,5 g

2,5 g

0,3 g

12,9 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl Karkeaa merisuolaa,

Rouhittua valkopippuria,

Nippu tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli