Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tofu limonello

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tofu limonello on hurmaava sitruunainen tofupasta, joka on samalla ihanan kermainen ja pirteän mausteinen. Salaisuus piilee sitruunaisen happamassa jogurttikastikkeessa.

Ainekset

300 g
(1 pkt) marinoitua tofua
1 kpl
sitruuna (luomu)
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 cm
pala tuoretta inkivääriä
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
cayennepippuria
1/2 tl
kurkumaa
2 dl
(1 prk) kaurakermaa
1 kpl
kasvisannosfondi
1 rkl
siirappia
3 dl
paksua kaurajogurttia (turkkilainen)

Lisäksi

300 g
täysjyväspagettia
lehtipersiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~18
70
/yht. 13 tuotetta
(hinta Prismassa 14.2.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Leikkaa tofu neljäksi viipaleeksi. Laita viipaleet kahden talouspaperin väliin ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta.

300 g
(1 pkt) marinoitua tofua
2

Pese sitruuna. Kuori valkosipulit ja inkivääri. Raasta sitruunan kuori, sipulit ja inkivääri hienoksi raasteeksi. Purista 2 rkl sitruunanmehua.

1 kpl
sitruuna (luomu)
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 cm
pala tuoretta inkivääriä
3

Keitä spagetti miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta pasta ja säästä noin ½ dl keitinvettä.

300 g
täysjyväspagettia
4

Leikkaa tofu kuutioiksi. Ruskista kuutiot öljyssä pannulla rapeiksi. Mausta cayennepippurilla ja kurkumalla. Lisää pannulle kerma, fondi, raasteet, mehu ja siirappi. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 min välillä sekoittaen.

1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
cayennepippuria
1/2 tl
kurkumaa
2 dl
(1 prk) kaurakermaa
1 kpl
kasvisannosfondi
1 rkl
siirappia
5

Sekoita jogurtti kastikkeeseen ja hauduta muutama minuutti.

3 dl
paksua kaurajogurttia (turkkilainen)
6

Kääntele kastike pastaan. Lisää hieman keitinvettä, jotta kastike sekoittuu hyvin pastan kanssa. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

lehtipersiljaa
Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.12.2022
|
Muokattu: 23.12.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

500

2095

18,3 g

4,5 g

64,5 g

8,5 g

4,0 g

16,3 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 cm pala tuoretta inkivääriä,

lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli