Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tuplapaahdetut uunipuikulat

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
”Ken keitetyn paistaa, se makean maistaa” pätee perunoihinkin. Kiehauta ja paahda kotoisat puikulaperunat Jamie Oliverin tyyliin.

Ainekset

1 kg
Puikulaperunoita
1 l
Vettä
1 tl
Suolaa
4 rkl
Voita
4 rkl
öljyä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
4 rkl
Tuoretta timjamia
1 tl
Kuivattua rosmariinia
1/4 tl
mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Pese ja kuori perunat tai valmista pestyt perunat kuorineen. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Valuta hyvin. Lisää voi, 2 rkl öljyä, hienonnettu valkosipuli, yrtit ja pippuri. Sekoita.

1 kg
Puikulaperunoita
1 tl
Suolaa
1 l
Vettä
4 rkl
Voita
4 rkl
öljyä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 tl
Kuivattua rosmariinia
4 rkl
Tuoretta timjamia
1/4 tl
mustapippuria
2

Levitä perunat pellille ja paahda uunissa 40 minuuttia. Ota pelti uunista ja litistä perunoita hieman esimerkiksi puukauhalla. Valuta päälle 2 rkl öljyä ja paahda vielä 20 minuuttia.

Vinkki: Lisää jouluperunoihin ripaus piparkakkumaustetta. Jos kokkaat vegaaniruokaa, käytä voin sijasta öljyä.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 19.11.2017
|
Muokattu: 23.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

312

1306

20,4 g

6,8 g

27,2 g

1,0 g

2,2 g

3,8 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

1 tl Kuivattua rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli