Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Välimeren voileipäkakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Välimerellinen voileipäkakku kätkee sisäänsä herkullista aurinkokuivatuista tomaateista ja pavuista valmistuvaa täytettä ja pikanttia feta-oliivitahnaa. Kasvisvoileipäkakku on erinomainen tarjottava esimerkiksi valmistujaisjuhlissa.

Ainekset

500 g
(15 viipaletta) täysjyväpaahtoleipää
1 dl
maitoa

Tomaattitäyte

1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
230 g
(1 prk) esikeitettyjä valkoisia papuja
1 kpl
pieni valkosipulinkynsi
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
tomaattisosetta
1/2 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
suolaa

Feta-oliivitäyte

200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 dl
vihreitä kivettömiä oliiveja
1 rkl
sitruunanmehua
1 kpl
maustekurkku
1 tl
Välimeren yrttisekoitusta

Kuorrutus

200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
paksua jogurttia

Koristelu

1/2 kpl
kurkkua
1/2 kpl
sitruunaa
minttua
aurinkokuivattua tomaattia
vihreitä kivettömiä oliiveja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~20
39
/yht. 18 tuotetta
(hinta Prismassa 04.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Valmista tomaattitäyte. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy. Huuhtele ja valuta pavut. Kuori sipuli. Soseuta täytteen ainekset tehosekoittimessa rouheaksi tahnaksi.

1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
230 g
(1 prk) esikeitettyjä valkoisia papuja
1 kpl
pieni valkosipulinkynsi
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
tomaattisosetta
1/2 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
2

Valmista feta-oliivitäyte. Murenna feta tehosekoittimen kulhoon. Valuta oliivit. Lisää oliivit ja mehu kulhoon. Soseuta rouheaksi tahnaksi. Hienonna maustekurkku. Sekoita kurkku ja yrttimauste tahnaan.

200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 dl
vihreitä kivettömiä oliiveja
1 rkl
sitruunanmehua
1 kpl
maustekurkku
1 tl
Välimeren yrttisekoitusta
3

Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Aseta reilu pala tuorekelmua työlaudalle. Pane kolme leipäviipaletta tiiviisti vierekkäin kelmun keskelle. Kostuta leivät kevyesti maidolla. Levitä puolet tomaattitäytteestä leiville. Asettele täytteen päälle leipäkerros, kostuta ja levitä puolet feta-oliivitäytteestä. Tee samoin kaksi seuraavaa kerrosta. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta. Kääri voileipäkakku tiiviisti kelmuun ja siirrä jääkaappiin. Voit laittaa kakun päälle kevyen painon. Anna tekeytyä vähintään 2 tuntia tai yön yli.

500 g
(15 viipaletta) täysjyväpaahtoleipää
1 dl
maitoa
4

Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita jogurtti juustoon. Nosta voileipäkakku tarjoiluvadille. Levitä kuorrutus pinnalle ja reunoille. Pese sitruuna ja huuhtele kurkku. Koristele kakku kurkkuviipaleilla, sitruunalohkoilla, mintunlehdillä, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja oliiveilla.

200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
paksua jogurttia
1/2 kpl
sitruunaa
1/2 kpl
kurkkua
minttua
aurinkokuivattua tomaattia
vihreitä kivettömiä oliiveja
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.4.2023
|
Muokattu: 11.5.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

295

1234

13,4 g

7,0 g

29,2 g

4,5 g

4,7 g

11,5 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

minttua,

aurinkokuivattua tomaattia,

vihreitä kivettömiä oliiveja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli