Valkosipuli-perunasose | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Valkosipuli-perunasose

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

1 kg
Jauhoisia perunoita
Vettä
1 kpl
Kanaliemikuutio

lisäksi

1/2 - 1 dl
Oliiviöljyä
2 - 4 kpl
Valkosipulinkynttä puserrettuna
Sitruunamehua
Suolaa

koristeluun

Salaatinlehtiä
Mustia kivettömiä oliiveja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja lohko perunat kattilaan. Lisää sen verran vettä, että perunat peittyvät ja kanaliemikuutio. Kypsennä perunat pehmeiksi. Kaada liemi pois ja käytä se muuhun ruokaan. Soseuta perunat hyvin. Lisää joukkoon vatkaten öljy, valkosipulimurska ja sitruunamehua maun mukaan. Mausta seos suolalla ja asettele kuvan tapaan esille. Tarjoa perunasose kuumana tai kylmänä.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 8.2.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.