Valkosuklaa-vadelmajäädyke | Makeiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Valkosuklaa-vadelmajäädyke

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

1 l
Vaniljajäätelöä
250 g
Pakastevadelmia
2 rkl
Sokeria
1 dl
Kuohukermaa
200 g
Valkosuklaata

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nosta vadelmat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja vadelmat hieman pehmenevät. Ota vadelmat pois kattilasta. Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään. Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen vadelmat. Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi. Vuoraa suorakaiteenmuotoinen (noin 1, 5 l) kakkuvuoka kelmulla. Aseta pohjalle suklaa-vadelmaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö. Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla. Pakasta yön yli. Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista. Kumoa vadille ja koristele vadelmilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.7.2009
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.