Valkosuklaa-vadelmakääretorttu | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Valkosuklaa-vadelmakääretorttu

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
3/4 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

täyte

200 g
Vadelmia
3 rkl
Tomusokeria
100 g
Valkosuklaata
2 dl
Kuohukermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinaan varovasti samalla sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 6–8 minuuttia. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.Valmista täyte. Puhdista vadelmat ja sekoita joukkoon tomusokeri. Sulata valkosuklaa varoen vesihauteessa tai mikrossa ja anna jäähtyä hetki. Vaahdota kuohukerma. Nostele valkosuklaata hieman kerman joukkoon ja sekoita hyvin. Sekoita loput suklaasta kerman joukkoon varovaisesti käännellen. Levitä kermaseos torttupohjalle ja ripottele päälle vadelmat. Kääri torttu rullalle niin, että saumakohta jää alapuolelle. Anna tortun tekeytyä jääkaapissa peitettynä muutama tunti ennen tarjoilua.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.7.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.