Vaniljainen sekahedelmäkeitto - Yhteishyvä

Vaniljainen sekahedelmäkeitto

???
Annokset
10
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(500 g) kuivattuja sekahedelmiä
1 l
Vettä
1 l
Omenamehua
1 kpl
Vaniljatankoa
1/2 kpl
Sitruunan kuori
1 1/2 dl
Sokeria

SUURUS

3 rkl
Perunajauhoja
2 rkl
Kylmää vettä
3 rkl
Sitruunamehua

Näin teet

1

Pilko hedelmät pienemmiksi. Kaada ne isoon kattilaan ja mittaa päälle vesi ja mehu. Lisää halkaistu vaniljatanko. Pese sitruuna ja ota siitä kuorimaveitsellä keltaista kuorta ja lisää nesteeseen. Keitä seosta hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes hedelmät pehmenevät.Nosta kattila syrjään ja nosta reikäkauhalla hedelmät tarjoilukulhoon. Poista vaniljatangon palaset ja sitruunakuoret.Sekoita perunajauho vesi-sitruunamehuun ja valuta seos ohuena nauhana kiisselipohjaan samalla sekoittaen. Anna kiehahtaa.Kaada kiisseli hedelmien päälle ja ripottele pinnalle sokeria. Tarjoile jäähtynyt kiisseli esimerkiksi kanelilla maustetun kermavaahdon kera.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 23.11.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa