Vappusima - Yhteishyvä

Vappusima

Kappaleita
1
Valmistusaika
15 min
Sima on valmista juotavaksi noin viikon kuluttua valmistuksesta.
Jaa Somessa

Ainekset

4 l
Vettä
2 kpl
Sitruunaa
3 dl
Sokeria
3 1/2 dl
Fariinisokeria
Nokare hiivaa (1/8 tl)
Rusinoita

Näin teet

1

Pese sitruunat huolellisesti kuumalla vedellä ja harjalla. Kuori ne ohuelti siten, että valkoista osaa ei tule mukaan. Leikkaa sitruunoista terävällä veitsellä valkoinen kuorikerros pois. Leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Nosta sitruunaviipaleet isoon astiaan tai kattilaan sokereiden kanssa. Lisää keltaiset kuoret.

Kaada päälle 2 l kiehuvaa vettä ja sekoita, kunnes sokeri liukenee. Kaada päälle 2 l kylmää vettä. Liota vesitilkkaan hiiva ja lisää se kädenlämpöiseen juomaan. Peitä astia kannella ja jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön.

Siivilöi juoma ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Pane jokaisen pullon pohjalle 1 tl sokeria sekä muutama rusina. Sulje pullot ja nosta ne viileään paikkaan. Sima on valmista juotavaksi noin viikon kuluttua.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 27.3.2005
Muokattu: 18.2.2019
Jaa Somessa