Värikäs panzanella-salaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Värikäs panzanella-salaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Leipäkrutongit viimeistelevät panzanella-salaatin. Kuutioi kuivahtanut leipä ja paista kuutiot pannulla öljyssä.

Ainekset

4 kpl
Paksua viipaletta maalaisleipää
2 rkl
Oliiviöljyä
4 - 6 kpl
(luumu)tomaattia
1/2 kpl
Kurkkua
1 kpl
Punasipuli
50 g
Mustia oliiveja
1 kpl
Mozzarellapallo

kastike

4 rkl
Oliiviöljyä
2 rkl
Punaviinietikkaa
1 kpl
Murskattu valkosipulinkynsi
1 tl
Oreganoa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
Tuoreita basilikan lehtiä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa leipäviipaleet isohkoiksi paloiksi ja paista palat rapeiksi öljyssä. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja kurkku paloiksi. Suikaloi punasipuli. Revi mozzarella paloiksi. Sekoita kastike.

Pane salaattiainekset kulhoon. Kaada panzanellan päälle kastike ja anna maustua jonkin aikaa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.6.2014
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1254

299

24,8 g

4,0 g

13,8 g

4,8 g

3,5 g

3,8 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Murskattu valkosipulinkynsi,

1 tl Oreganoa,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl Mustapippuria,

Tuoreita basilikan lehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli