Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen karjalanpaisti

timer-icon60 min  (josta 20 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Vegaaninen karjalanpaisti eli karjaton paisti on perinteisen karjalanpaistin vegaaninen versio. Se valmistuu nopeasti ja maistuu hämmästyttävän paljon esikuvaltaan.

Ainekset

300 g
lanttua
200 g
porkkanaa
2 kpl
sipulia
3 rkl
rypsiöljyä
6 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
10 kpl
maustepippuria
3 kpl
laakerinlehteä
1 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
240 g
kasviproteiinisuikaleita (Gold & Green mureat ja mehevät)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~19
72
/yht. 12 tuotetta
(hinta Prismassa 14.2.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Pese, kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja kuutioi sipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa. Kuullota sipulia öljyssä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää juurekset ja kuullota muutama minuutti.

300 g
lanttua
200 g
porkkanaa
2 kpl
sipulia
3 rkl
rypsiöljyä
2

Lisää vesi, liemikuutio, pippurit, laakerinlehdet ja soija. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia.

6 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
10 kpl
maustepippuria
3 kpl
laakerinlehteä
1 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
3

Ruskista kasviproteiinisuikaleita paistinpannulla 5 minuuttia. Lisää suikaleet pataan juuri ennen tarjoamista.

240 g
kasviproteiinisuikaleita (Gold & Green mureat ja mehevät)
Miltä maistui?(20 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 14.11.2022
|
Muokattu: 26.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

205

858

14,0 g

1,3 g

10,8 g

7,5 g

4,0 g

7,0 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 kpl laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli