Vegaaninen pavlova | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Vegaaninen pavlova

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Kikherneiden liemi vaahtoutuu kuin kananmunanvalkuainen. Siitä syntyy vegaaninen marenki.

Ainekset

1 dl
Säilykekikherneiden lientä
3/4 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Sitruunamehua
1 tl
Öljyä

täyte

1 kpl
(2,5 dl) vispautuvaa soijavalmistetta (alpro)
2 rkl
Sokeria
1 kpl
Limen kuori
4 kpl
Päärynää
2 dl
Pakastepuolukoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 100 asteeseen.

Mittaa kikherneliemi kulhoon. Vatkaa sitä sähkövatkaimen täydellä teholla 2 minuuttia. Lisää sokerit ja sitruunamehu ja vaahdota seos mahdollisimman kovaksi, 8–10 minuuttia.

Öljyä leivinpaperi kevyesti. Annostele vaahto pursotinpussilla tai lusikalla pieniksi keoiksi leivinpaperille. Paista 1 ½ tuntia.

Sammuta uuni ja jätä uuninluukku raolleen esimerkiksi puukauhan avulla. Anna marenkien kuivua uunissa vähintään 2 tuntia.

Vaahdota kylmä soijavalmiste. Mausta sokerilla ja raastetulla limenkuorella. Viipaloi päärynät. Lusikoi soijavaahtoa marengeille, lisää päärynät ja puolukat.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Pia Inberg
Julkaistu: 17.8.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

676

162

2,0 g

0,4 g

31,4 g

29,2 g

4,8 g

1,6 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Sitruunamehua,

Limen kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli