Vegaaninen pavlova - Yhteishyvä

Vegaaninen pavlova

Kikherneiden liemi vaahtoutuu kuin kananmunanvalkuainen. Siitä syntyy vegaaninen marenki.
Jaa Somessa

Ainekset

1 dl
Säilykekikherneiden lientä
3/4 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Sitruunamehua
1 tl
Öljyä

TÄYTE

1 kpl
(2,5 dl) vispautuvaa soijavalmistetta (alpro)
2 rkl
Sokeria
1 kpl
Limen kuori
4 kpl
Päärynää
2 dl
Pakastepuolukoita

Näin teet

1

Säädä uuni 100 asteeseen.

Mittaa kikherneliemi kulhoon. Vatkaa sitä sähkövatkaimen täydellä teholla 2 minuuttia. Lisää sokerit ja sitruunamehu ja vaahdota seos mahdollisimman kovaksi, 8–10 minuuttia.

Öljyä leivinpaperi kevyesti. Annostele vaahto pursotinpussilla tai lusikalla pieniksi keoiksi leivinpaperille. Paista 1 ½ tuntia.

Sammuta uuni ja jätä uuninluukku raolleen esimerkiksi puukauhan avulla. Anna marenkien kuivua uunissa vähintään 2 tuntia.

Vaahdota kylmä soijavalmiste. Mausta sokerilla ja raastetulla limenkuorella. Viipaloi päärynät. Lusikoi soijavaahtoa marengeille, lisää päärynät ja puolukat.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Pia Inberg
Julkaistu: 17.8.2017
Muokattu: 24.7.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja31 g157 g
Proteiinia2 g8 g
Rasvaa2 g10 g
Kuituja5 g24 g
Energiaa kj676 3379
Energiaa kcal162 808

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Sitruunamehua

  • Limen kuori

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja31 g157 g
Proteiinia2 g8 g
Rasvaa2 g10 g
Kuituja5 g24 g
Energiaa kj676 3379
Energiaa kcal162 808

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Sitruunamehua

  • Limen kuori

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.