Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vihreät vegaaniset kasvispyörykät

Fork and knife
25 Kappaletta
Fork and knife
25 Kappaletta
Uppopaistettujen pyöryköiden rapea pinta kätkee alleen parsakaalia, herneitä ja perunaa. Vegaaninen dippikastike syntyy kauralevitteestä ja yrteistä.

Ainekset

1 - 2 kpl
perunaa keitettynä
300 g
parsakaalia
290 g
(1 pkt) kikherneitä
200 g
(1 ps) herneitä (pakaste)
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
ruukku persiljaa
2 rkl
korppujauhoja
2 rkl
perunajauhoja
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
150 g
(1 kpl) maustamatonta kauralevitettä (esim. oatly påmackan)

Lisäksi

1 dl
korppujauhoja
1 l
rypsiöljyä

Dippikastike

150 g
(1 pkt) maustamatonta soijalevitettä (esim. oatly påmackan)
1/4 kpl
ruukku persiljaa
1/4 kpl
ruukku ruohosipulia
1 tl
juustokuminaa
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) ja anna jäähtyä. Voit käyttää myös aiemmin keitettyjä perunoita. Keitä parsakaalia suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia, valuta ja jäähdytä. Valuta kikherneet ja sulata pakasteherneet. Kuori valkosipuli ja hienonna persilja.

1 - 2 kpl
perunaa keitettynä
1 tl
suolaa
300 g
parsakaalia
290 g
(1 pkt) kikherneitä
200 g
(1 ps) herneitä (pakaste)
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
ruukku persiljaa
2

Käytä monitoimikoneessa leikkuuterää. Voit tehdä massan myös tehosekoittimella. Laita paloitellut kasvikset, jauhot ja mausteet laitteen kulhoon. Lisää ½ rasiaa kauralevitettä. Käynnistä kone ja anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista.

1 - 2 kpl
perunaa keitettynä
290 g
(1 pkt) kikherneitä
300 g
parsakaalia
200 g
(1 ps) herneitä (pakaste)
2 rkl
perunajauhoja
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
ruukku persiljaa
2 rkl
korppujauhoja
150 g
(1 kpl) maustamatonta kauralevitettä (esim. oatly påmackan)
3

Mittaa korppujauhot syvälle lautaselle. Muotoile pyörykkämassa pyöryköiksi ja leivitä ne korppujauhossa.

1 dl
korppujauhoja
4

Kuumenna öljy kattilassa 175-asteiseksi. Voit kokeilla öljyn lämpötilaa pienellä leipäpalalla: kun se nousee poreillen pintaan, öljy on riittävän kuumaa. Käytä paistamisessa metallista reikäkauhaa. Laske pyörykät muutama kerrallaan kuumaan öljyyn ja uppopaista kauniin värisiksi. Nosta pyörykät talouspaperin päälle valumaan.

1 l
rypsiöljyä
5

Tee dippikastike. Kumoa soijalevite kulhoon. Hienonna yrtit ja sekoita ne ja mausteet levitteeseen.

150 g
(1 pkt) maustamatonta soijalevitettä (esim. oatly påmackan)
1/4 kpl
ruukku ruohosipulia
1/4 kpl
ruukku persiljaa
1/4 tl
suolaa
1 tl
juustokuminaa
6

Tarjoa pyöryköitä ja dippikastiketta pääruokana tai noutopöydän vegaaniherkkuna.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.4.2018
|
Muokattu: 16.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

41

173

0,4 g

0,0 g

6,4 g

0,9 g

1,3 g

2,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 kpl ruukku persiljaa,

150 g (1 kpl) maustamatonta kauralevitettä (esim, oatly påmackan),

1 l rypsiöljyä,

150 g (1 pkt) maustamatonta soijalevitettä (esim, oatly påmackan),

0,25 kpl ruukku persiljaa,

0,25 kpl ruukku ruohosipulia,

1 tl juustokuminaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli