Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Voileipäkakku rengasvuoassa

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Kokoa kevään näyttävin voileipäkakku rengasvuokaan. Hempeän vihreä hernetäyte tuo kalakakkuun raikkautta ja uutta ilmettä.

Ainekset

500 g
grahampaahtoleipää

Graavilohi-katkaraputäyte

180 g
(1 ps) isoja katkarapuja
200 g
(2 pkt) graavilohta
25 g
(1/2 ruukkua) tilliä
300 g
maustamatonta tuorejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
sitruunapippuria

Hernetäyte

200 g
pakasteherneitä
15 g
(1/2 ruukkua) ruohosipulia
1 rkl
sitruunanmehua
100 g
(½ rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Kostutus

3/4 dl
maitoa

Kuorrute

2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa

Koristeluun

herneenversoja
tilliä
ruohosipulia
graavilohta
sitruunaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vuoraa rengasvuoka (2 l) kelmulla. Leikkaa leivistä reunat ohuesti. Puolita viipaleet. Muotoile viipaleita tarvittaessa kakkua kootessasi.

500 g
grahampaahtoleipää
2

Sulata ravut pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta hyvin. Säästä hieman lohta koristeeksi. Hienonna loppu lohi, ravut ja tilli. Sekoita lohi-raputäytteen ainekset kulhossa.

180 g
(1 ps) isoja katkarapuja
200 g
(2 pkt) graavilohta
25 g
(1/2 ruukkua) tilliä
300 g
maustamatonta tuorejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
sitruunapippuria
3

Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna ruohosipuli. Soseuta herneet sauvasekoittimella. Sekoita kaikki hernetäytteen ainekset kulhossa.

200 g
pakasteherneitä
15 g
(1/2 ruukkua) ruohosipulia
1 rkl
sitruunanmehua
100 g
(½ rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Asettele vuoan pohjalle leipäkerros. Sivele se maidolla ja levitä puolet kalatäytteestä vuokaan. Asettele täytteen päälle leipäkerros, kostuta ja levitä hernetäyte vuokaan. Asettele leipäkerros hernetäytteen päälle, kostuta ja levitä loppu kalatäyte päälle. Lisää vielä leipäkerros, kostuta ja peitä kelmulla. Painele kakku tiiviisti vuokaan. Siirrä jääkaappiin ja anna tekeytyä yön yli.

3/4 dl
maitoa
5

Poista kelmu pohjan päältä ja kumoa kakku vadille. Poista kelmu kakun pinnalta. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja sekoita se varoen kermavaahtoon. Kuorruta ja koristele kakku.

2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
herneenversoja
tilliä
ruohosipulia
graavilohta
sitruunaa

Vinkki: Säästä osa kuorrutteesta pursotettavaksi kakun päälle.

Hyvästi hävikki: Laita ylijääneet leipien reunat leivinpaperille uunipellille. Sivele pintaan öljyä ja mausta mieleiseksi. Paahda 200-asteissa uunissa grillivastuksella, kunnes tikut ovat rapeita.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.4.2021
|
Muokattu: 21.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

403

1687

26,5 g

16,5 g

25,8 g

4,2 g

2,4 g

13,0 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

herneenversoja,

tilliä,

ruohosipulia,

graavilohta,

sitruunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli