Voimamiehen porkkanapiirakka | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Voimamiehen porkkanapiirakka

Fork and knife
24 Palaa
Fork and knife
24 Palaa
Porkkanapiirakka on Tommi Honkalan lapsuusajan herkku, jota koko suku rakasti. Nykyisin Tommi kilpailee Vahvin mies -kisoissa ja leipoo porkkanapiirakkaa aina kun hänen pitää kilpapunnitusten jälkeen nostaa nopeasti painoaan. Tommi kertoi reseptinsä tarinan Makumuistoja-tv-sarjassa.

Ainekset

500 g
Porkkanoita
300 g
Voita
6 kpl
Kananmunaa
6 dl
Sokeria
6 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Kanelia
1 rkl
Vaniljasokeria
4 tl
Leivinjauhetta

kuorrutus

150 g
Voita
300 g
Maustamatonta, levittyvää sulatejuustoa
4 1/2 dl
Tomusokeria

koristeluun

2 dl
Kookoshiutaleita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi ja anna hetki jäähtyä.

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja voisulaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Valmista kuorrutus. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sulatejuusto. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita.

Resepti:
Tommi Honkala + Kati Pohja
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 11.7.2017
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1653

395

20,0 g

12,8 g

46,4 g

34,5 g

1,6 g

6,4 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Kanelia,

1 rkl Vaniljasokeria,

4 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli