Riisipuuro kuuluu jouluun – näin keität täydellisen joulupuuron | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vaniljainen sekahedelmäkiisseli

Riisipuuro kuuluu jouluun – näin keität täydellisen joulupuuron

Riisipuuro on joulun rakkaimpia ruokia. Näillä vinkeillä saat sen onnistumaan niin liedellä kuin uunissa. Katso reseptit myös vegaanisen riisipuuron valmistamiseen, riisipuuron lisukkeisiin ja jäljelle jääneen riisipuuron hyödyntämiseen.

Kun keität riisipuuron

  • Käytä puuroriisiä. Keitto-ohjeen löydät pussista.
  • Valitse keittämiseen täysmaito tai puurolle tarkoitettu maito.
  • Keitä ensin riisejä hetki vähäisessä määrässä vettä samalla sekoittaen, lisää vasta sitten maitoa vähitellen.
  • Keitä puuro hiljalleen hauduttaen.
  • Pidä kansi päällä.
  • Sekoita hyvin pohjaa myöten ja tasaisin väliajoin.
  • Lisää suola (ja manteli!) vasta keittämisen jälkeen valmiiseen puuroon.

Kun teet riisipuuron uunissa

  • Käytä tarpeeksi isoa vuokaa.
  • Valitse täysmaito tai puurolle tarkoitettu maito.
  • Lisää kaikki maito kerralla ja mausta suolalla.
  • Hauduta miedossa lämmössä (150 astetta) uunin alatasolla.
  • Peitä astia esimerkiksi foliolla.
  • Sekoittele silloin tällöin.

Kun teet riisipuuron vegaanisena...

Vegaanisen riisipuuron tekeminen hellalla tai uunissa on helppoa: tee riisipuuro tavalliseen tapaan, mutta käytä maidon tilalla sama määrä kasviperäistä maitojuomaa. Voit korvata maidon esimerkiksi kookosmaidolla, kaura-, soija- tai mantelijuomalla.

Riisipuuron parhaat lisukkeet

Myös sekametelisoppana tunnettu sekahedelmäkeitto on riisipuuron perinteinen lisuke, mutta kokeile myös muita kiisseleitä ja keittoja, kuten luumu- tai vadelmakiisseliä. Tuoreista talvisesongin hedelmistä tehty trooppinen hedelmäkeitto sopii erityisen hyvin kookosriisipuuron kaveriksi.

Herkkuja riisipuuron tähteistä

Riisipuuron keittämisessä menee aikansa, joten sitä kannattaa tehdä kerralla iso kattilallinen. Ylimääräisestä puurosta voi leipoa vaikka pataleivän tai tehdä herkullisen jälkiruoan.

Koska on joulu – katso reseptit ja ideat vuoden rakkaimpaan juhlaan

Rentoudu ja unohda vaatimukset tai jouluta vaikka joka ilta. Löydä oma tyylisi joulusivultamme ja nauti vuoden ihanimmasta ajasta itsesi näköisellä tavalla. Koska on joulu.