Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sokerikakkupohja

timer-icon60 min
Fork and knife
15 Palaa
Fork and knife
15 Palaa
Onnistuneen kakkupohjan salaisuus ovat huoneenlämpöiset raaka-aineet, huolellinen vatkaus ja jauhojen lisääminen muna-sokerivaahtoon hellästi nostellen.

Ainekset

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Lisäksi

2 tl
margariinia (maidotonta)
1/2 dl
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (ø 24 cm). Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti nostelleen esimerkiksi nuolijalla. Kaada taikina vuokaan.

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1/2 dl
perunajauhoja
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 tl
margariinia (maidotonta)
1/2 dl
korppujauhoja
2

Kypsennä kakkupohjaa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Kokeile kakkupohjan kypsyyttä painamalla cocktailtikku sen keskelle. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, pohja on kypsä. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista. Leikkaa pohja vasta täysin jäähtyneenä.

Vinkki! Katso videolta ohje sokerikakkupohjan leikkaamiseen ja täyttämiseen.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.4.2019
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

131

549

4,4 g

1,1 g

16,2 g

8,7 g

0,3 g

6,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli