Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tyrni-valkosuklaakakku

timer-icon30 min
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Tyrni-valkosuklaakakku on raikas ja täyteläinen syksyn moussekakku. Tyrni-valkosuklaakakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin edellisenä päivänä. Leipurin vinkki: Jos haluat leikata kakun valmiiksi, leikkaa kakkupalat kuumalla ja kuivalla veitsellä nopeasti, niin saat täydellisiä ja siistejä paloja.

Ainekset

Pohja

200 g
keksejä (digestive, domino)
30 g
sulatettua voita

Mousse

1 dl
kermaa
1 dl
Alitalon tyrni-porkkanamehua
4 kpl
keltuaista
1 dl
sokeria
100 g
valkosuklaata
5 kpl
liivatelehteä (20g)
6 dl
kermaa vaahdotettuna

Tyrnigele

2 dl
Alitalon tyrni-porkkanamehua
1/2 dl
sokeria
1 kpl
liivatelehteä

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sula voi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele massa halkaisijaltaan 24-26 cm leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan pohjalle. Jäähdytä jääkaapissa. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.

200 g
keksejä (digestive, domino)
30 g
sulatettua voita
5 kpl
liivatelehteä (20g)
2

Valmista mousse yhdistämällä 1 dl kermaa, tyrnimehua, keltuaiset ja sokeri. Lämmitä seos 82°C asteiseksi vesihauteessa koko ajan sekoittaen.

1 dl
kermaa
1 dl
Alitalon tyrni-porkkanamehua
4 kpl
keltuaista
1 dl
sokeria
3

Kaada kypsä massa liotettujen liivatteiden ja valkosuklaan päälle. Sekoita massa tasaiseksi. Sekoita massa vatkatun kerman joukkoon tasaiseksi ja kumoa kakkuvuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa noin 1 h.

100 g
valkosuklaata
6 dl
kermaa vaahdotettuna
4

Valmista tyrnigele. Liota liivatteet kylmässä vedessä.

1 kpl
liivatelehteä
5

Kiehauta tyrnimehu ja sokeri kattilassa. Sulata liivatteet tyrnimehuun ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada gele kakun päälle ja anna kakun hyytyä yön yli.

2 dl
Alitalon tyrni-porkkanamehua
1/2 dl
sokeria
6

Ota tyrni-valkosuklaakakku pois muotista ja leikkaa haluamiasi paloja kuumalla ja kuivalla veitsellä. Koristele tyrni-valkosuklaakakku tuoreilla tyrneillä ja marengilla.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 16.11.2018
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

427

1786

29,1 g

16,0 g

34,2 g

23,2 g

0,6 g

8,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl kermaa,

1 dl Alitalon tyrni-porkkanamehua,

2 dl Alitalon tyrni-porkkanamehua,

1 kpl liivatelehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli