Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rapeat parmesaanikeksit

timer-icon15 min
Fork and knife
40 Kappaletta
Fork and knife
40 Kappaletta
Valmista itse helpot, ihanan rapeat parmesaanikeksit. Vie lahjaksi tai nautiskele itse glögin tai teen kanssa.

Ainekset

100 g
Parmesaanijuustoa
1 dl
Hasselpähkinöitä
1 dl
Aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä
75 g
Voita tai margariinia
2 kpl
Kananmunaa
1 kpl
Keltuainen
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kuivattua basilikaa
1 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Raasta parmesaani ja rouhi pähkinät. Valuta tomaatit ja puristele niistä öljy pois.

100 g
Parmesaanijuustoa
1 dl
Hasselpähkinöitä
1 dl
Aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä
2

Sulata voi, lisää kananmunat ja keltuainen. Lisää parmesaani, pähkinät, tomaatit ja kuivat aineet. Sekoita.

75 g
Voita tai margariinia
2 kpl
Kananmunaa
1 kpl
Keltuainen
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kuivattua basilikaa
1 tl
Suolaa
3

Muotoile taikina halkaisijaltaan noin 5 cm:n tangoiksi leivinpaperille. Paista 180 asteessa 20 minuuttia. Jäähdytä.

4

Leikkaa tangot noin 1 cm:n vinoviipaleiksi. Aseta viipaleet leivinpaperille lappeelleen. Kuivaa 100 asteessa 2 tuntia, käännä lämpö pois ja jätä kuivumaan uunin jälkilämpöön. Pakkaa jäähtyneinä peltipurkkeihin. Keksit säilyvät hyvänä noin 2 viikkoa.

5

Vinkki
Voit vaihtaa hasselpähkinät manteleihin ja basilikan timjamiin.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 15.11.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

62

258

4,2 g

1,8 g

4,0 g

0,4 g

0,5 g

1,9 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

1 tl Kuivattua basilikaa,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli