Savulohi-mummonkurkkuvoileipäkakku
Ainekset
MUMMONKURKKUTÄYTE
SAVULOHITÄYTE
KOSTUTUS
KUORRUTUS
KORISTEEKSI
Näin teet
Valmista ensin täytteet. Kurkkutäyte: Pilko kurkku pieniksi kuutioiksi. Liuota mausteet väkiviinaetikkaan. Sekoita liemi kurkkukuutioihin. Anna maustua 20 minuuttia. Valuta enin neste pois. Hienonna kaprikset ja silppua tilli. Sekoita kurkkukuutioiden joukkoon. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma keskenään, lisää joukkoon kurkkuseos. Tarkista maku.
Savulohitäyte: Ruodi ja silppua lämminsavulohi. Laita jääkaappiin odottamaan. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi suikaleiksi. Yhdistä sulatejuusto ja ranskankerma. Lisää joukkoon kylmäsavulohisuikaleet, piparjuuritahna, sitruunamehu, ruohosipuli ja pippuri. Mausta suolalla.
Sekoita kostutusliemi. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Peitä leikkuulauta kahdella isolla, ristikkäin asetetulla muovikelmulla. Asettele 6 leipäviipaletta vierekkäin kahteen riviin kelmun päälle. Kostuta sutimalla lientä tasaisesti leipäviipaleille. Levitä päälle kurkkutäyte. Peitä uudella leipäkerroksella, kostuta leivät.
Levitä seuraavaksi leipien päälle kylmäsavulohitäyte ja ripottele sen päälle lämminsavulohi.
Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta se. Kääri kakku kelmun sisään ja pane päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Seuraavana päivänä: Kuorruta ja koristele kakku. Sekoita kuorrutusainekset keskenään. Levitä kuorrutus kakun päälle. Peitä sivut kevyellä kuorrutuskerroksella. Leikkaa kurkku kakun korkuisiksi paloiksi. Viipaloi palat pitkittäin juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Peitä kakun sivut kurkkuviipaleilla.

Kehystä kakun päällys sulaneilla pakasteherneillä. Pyöräytä kylmäsavulohiviipaleista ruusukkeita. Sommittele ruohosipulin varsista ja lohiruusuista kukkia kakun pinnalle. Lisää kapriksia nupuiksi.
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 17 g | 261 g |
Proteiinia | 10 g | 151 g |
Rasvaa | 18 g | 268 g |
Kuituja | 2 g | 25 g |
Energiaa kj | 1159 | 17381 |
Energiaa kcal | 277 | 4153 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa
0,25 tl (¼ tl) pippuria
3 rkl Kapriksia
1 dl Silputtua tilliä
200 g Kylmäsavulohta
3 rkl Piparjuuritahnaa
0,25 tl (¼ tl) pippuria
0,25 - 0.5 tl (¼–½ tl) suolaa
2 rkl Sitruunamehua
100 - 150 g Viipaloitua kylmäsavulohta
Ruohosipulia
3 rkl Kapriksia
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 17 g | 261 g |
Proteiinia | 10 g | 151 g |
Rasvaa | 18 g | 268 g |
Kuituja | 2 g | 25 g |
Energiaa kj | 1159 | 17381 |
Energiaa kcal | 277 | 4153 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa
0,25 tl (¼ tl) pippuria
3 rkl Kapriksia
1 dl Silputtua tilliä
200 g Kylmäsavulohta
3 rkl Piparjuuritahnaa
0,25 tl (¼ tl) pippuria
0,25 - 0.5 tl (¼–½ tl) suolaa
2 rkl Sitruunamehua
100 - 150 g Viipaloitua kylmäsavulohta
Ruohosipulia
3 rkl Kapriksia