Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savulohi-mummonkurkkuvoileipäkakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
15 Annosta
Fork and knife
15 Annosta
Perhejuhlien pöydässä on aina tilaa mehevälle voileipäkakulle. Savukalan makupariksi sekoitetaan raikas mummonkurkkutäyte.

Ainekset

18 kpl
Täysjyväpaahtoleipää

Mummonkurkkutäyte

300 g
(1 kpl) kurkkua
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
1 tl
Suolaa
1 rkl
Sokeria
1/4 tl
(¼ tl) pippuria
35 g
(1 prk 57/35 g) Kapriksia
1 dl
Silputtua tilliä
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
100 g
Ranskankermaa

Savulohitäyte

200 g
Lämminsavulohta
200 g
Kylmäsavulohta
100 g
Ruokasulatejuustoa (koskenlaskija ruoka)
200 g
Ranskankermaa
3 rkl
Piparjuuritahnaa
2 - 3 rkl
Sitruunamehua
1 dl
Silputtua ruohosipulia
1/4 tl
pippuria
1/4 - 1/2 tl
suolaa

Kostutus

1 dl
Kalalientä (mietoa)
2 rkl
Sitruunamehua

Kuorrutus

150 g
Ruokasulatejuustoa (koskenlaskija ruoka)
100 g
Maustamatonta tuorejuustoa
100 g
Ranskankermaa

Koristeeksi

100 - 150 g
Viipaloitua kylmäsavulohta
Ruohosipulia
35 g
(1 prk 57/35 g) Kapriksia
1 dl
Pakasteherneitä
300 g
(1 kpl) Kurkkua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista ensin täytteet.

2

Kurkkutäyte: Pilko kurkku pieniksi kuutioiksi. Liuota mausteet väkiviinaetikkaan. Sekoita liemi kurkkukuutioihin. Anna maustua 20 minuuttia. Valuta enin neste pois. Hienonna kaprikset ja silppua tilli. Sekoita kurkkukuutioiden joukkoon. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma keskenään, lisää joukkoon kurkkuseos. Tarkista maku.

300 g
(1 kpl) kurkkua
2 rkl
Väkiviinaetikkaa
1 tl
Suolaa
1 rkl
Sokeria
1/4 tl
(¼ tl) pippuria
35 g
(1 prk 57/35 g) Kapriksia
1 dl
Silputtua tilliä
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
100 g
Ranskankermaa
3

Savulohitäyte: Ruodi ja silppua lämminsavulohi. Laita jääkaappiin odottamaan. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi suikaleiksi. Yhdistä sulatejuusto ja ranskankerma. Lisää joukkoon kylmäsavulohisuikaleet, piparjuuritahna, sitruunamehu, ruohosipuli ja pippuri. Mausta suolalla.

200 g
Lämminsavulohta
200 g
Kylmäsavulohta
100 g
Ruokasulatejuustoa (koskenlaskija ruoka)
200 g
Ranskankermaa
3 rkl
Piparjuuritahnaa
2 - 3 rkl
Sitruunamehua
1 dl
Silputtua ruohosipulia
1/4 tl
pippuria
1/4 - 1/2 tl
suolaa
4

Sekoita kostutusliemi. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Peitä leikkuulauta kahdella isolla, ristikkäin asetetulla muovikelmulla. Asettele 6 leipäviipaletta vierekkäin kahteen riviin kelmun päälle. Kostuta sutimalla lientä tasaisesti leipäviipaleille. Levitä päälle kurkkutäyte. Peitä uudella leipäkerroksella, kostuta leivät.

1 dl
Kalalientä (mietoa)
2 rkl
Sitruunamehua
18 kpl
Täysjyväpaahtoleipää
5

Levitä seuraavaksi leipien päälle kylmäsavulohitäyte ja ripottele sen päälle lämminsavulohi.

6

Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta se. Kääri kakku kelmun sisään ja pane päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli.

7

Seuraavana päivänä: Kuorruta ja koristele kakku. Sekoita kuorrutusainekset keskenään. Levitä kuorrutus kakun päälle. Peitä sivut kevyellä kuorrutuskerroksella. Leikkaa kurkku kakun korkuisiksi paloiksi. Viipaloi palat pitkittäin juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Peitä kakun sivut kurkkuviipaleilla.

150 g
Ruokasulatejuustoa (koskenlaskija ruoka)
100 g
Maustamatonta tuorejuustoa
100 g
Ranskankermaa
300 g
(1 kpl) Kurkkua
8

Kehystä kakun päällys sulaneilla pakasteherneillä. Pyöräytä kylmäsavulohiviipaleista ruusukkeita. Sommittele ruohosipulin varsista ja lohiruusuista kukkia kakun pinnalle. Lisää kapriksia nupuiksi.

1 dl
Pakasteherneitä
100 - 150 g
Viipaloitua kylmäsavulohta
Ruohosipulia
35 g
(1 prk 57/35 g) Kapriksia
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 18.3.2018
|
Muokattu: 31.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

349

1461

22,4 g

11,5 g

19,2 g

4,0 g

2,0 g

15,7 g

2,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Silputtua tilliä,

3 rkl Piparjuuritahnaa,

Ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli