8 kasvista, joita kannattaa nauttia huhtikuussa – joko olet syönyt näitä? - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

8 kasvista, joita kannattaa nauttia huhtikuussa – joko olet syönyt näitä?

Huhtikuun satokausikasvikset: banaani, ananas, lime, passion, parsa, broccolini, ananaskirsikka ja varsikukkakaali

Kevät on täällä! Sen näkee myös ruokakaupan vihannesosastolla, josta löytää nyt mitä parhainta broccolinia, tankoparsaa, ananasta tai limeä. Älä jätä väliin huhtikuun satokausikasviksia.

Jaa Somessa
Koostaja
Yhteishyvä
Kuvat
SOK

Varsikukkakaali

Tämä kaali maistuu nirsommillekin! Varsikukkakaalissa ei ole kitkeryyttä ja sitä voi rouskuttaa vaikka raakana. Pätki sellaisenaan myös salaatin sekaan. Kypsentäminen onnistuu tarvittaessa muutamassa minuutissa. Paahda uunissa, raasta päälle juustoa ja tarjoile kalaruokien kaverina.

Tankoparsa

Rohkeasti arkiruokaan! Hienostuneen makuinen tankoparsa ei ole niin herkkä kuin voisi luulla. Jätä keittäessä napakaksi ja testaa myös raakana ohueksi suikaloituna. Grilli tai paistinpannu on rennon kotikokin salaisuus, tästä ei maku parsammaksi muutu!

Broccolini

Makea varsiparsakaali broccolini on varma kevään merkki. Tankoparsan tavoin käsiteltävä kaali kypsyy vaivattomasti. Pätkittynä se kypsyy pannulla viidessä minuutissa eikä höyryttäminen kestä juuri kauempaa. Tarjoile sitruunavoin tai vaikkapa hollandaisekastikkeen kanssa.

Ananas

Anna ananakselle aikaa, hedelmä kypsyy huoneenlämmössä parissa päivässä erityisen mehukkaaksi. Ananas mureuttaa ja pehmentää lihan – kastikkeiden oiva kaveri! Kokeile myös grilliin, karamellisoitu ananas on kuin karkkia.

Lime

Hapokas lime tuo kaivattua särmää hentoihin varhaisvihanneksiin. Muutama pisara limen mehua korostaa kasvisten ja kalaruokien makua. Ruokahävikiltä välttyy, kun raastaa pestyn limen kuorta suolaiseen ja makeaan ruokaan.

Ananaskirsikka

Ei pelkkä koriste! Trooppinen ananaskirsikka on huuhtelun jälkeen täydellinen napostelueväs. Kirpsakkaa hapokkuutta ja aromaattista makeutta tiiviissä paketissa. Kokeile myös grillivartaissa tai soseuta hilloksi.

Passion

Kypsän passionin tunnistaa kurttuisesta kuoresta. Halkaise hedelmä ja lusikoi raksuvan kirpeä sisus sellaisenaan suuhun. Kokeile myös smoothien sekaan, hedelmäsalaatteihin sekä jogurtin kanssa.

Passionhedelmä sisältää yli kolme kertaa enemmän kuitua kuin metsämustikka!

Banaani

Hyödynnä banaanin eri kypsyysasteet: vihertävät salaattiin, keltaiset evääksi, ruskeat ruoanlaittoon. Välty ruokahävikiltä! Pilko ja pakasta pilaantumisvaarassa olevat banaanit – saat oman smoothie-sekoituksen.

Syö kuukauden parhaita

Julkaistu: 8.3.2018
Muokattu: 17.5.2019
Jaa Somessa