1. Paahdettuna
Paahdettuna kukkakaali pääsee todella oikeuksiinsa. Tässä reseptissä mausteina toimivat sitruuna ja hunaja, mutta yhtä hyvin kukkakaalin voi maustaa esimerkiksi juustokuminalla, jauhetulla korianterilla tai curryjauheella.
Paahdettuna kukkakaali pääsee todella oikeuksiinsa. Tässä reseptissä mausteina toimivat sitruuna ja hunaja, mutta yhtä hyvin kukkakaalin voi maustaa esimerkiksi juustokuminalla, jauhetulla korianterilla tai curryjauheella.
Juustokuorrutettu kukkakaali on lohturuokien klassikko. Mehevään herkkuun sopivat mukaan myös esimerkiksi pekoni, sienet ja leipäkuutiot.
Kokonaisesta kukkakaalista leikatut pihvit ovat yksi viime vuosien hittiresepteissä. Tässä reseptissä ne grillataan, mutta ruoka onnistuu hyvin myös uunissa.
Kukkakaalimurusta, juustoraasteesta ja kananmunasta tehty pizzapohja kuuluu etenkin karppaus- ja ketoruokavalioihin, mutta hurmaa mehevyydellään myös muut. Kukkakaalipohja on hyvä valinta myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle.
Mieto kukkakaali viihtyy intialaisten mausteiden seurassa. Kasviscurry syntyy helposti valmiista currytahnasta.
Oletko jo kokeillut marinoitua tai pikapikkelöityä kukkakaalia? Ihanan rapsakka lisuke sopii alkuruoaksi, grilliruokien kaveriksi, illanistujaisiin ja noutopöytiin.
Vegaaniset wingsit sivellään vastustamattomiksi tahmealla bbq-kastikkeella ja herkutellaan sinihomejuustodippiin kastettuina. Tästä reseptistä tuli hitti syystä!
Kukkakaalisosekeitto on klassikko, josta syntyy kymmeniä muunnoksia mausteita vaihtamalla. Kokeile tällä kertaa ranskankerman ja tilliöljyn aateloimaa keittoa.
Kukkakaalimuusi on mainio vaihtoehto perunalle. Vähähiilihydraattinen lisuke valmistuu helposti keitetystä kukkakaalista.