Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paahdettuna, kuorrutettuna, pihveinä – 9 herkullista tapaa syödä kukkakaalia

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.8.2017
|
Muokattu: 2.9.2020
Loputtoman monipuolinen kukkakaali on vaihtelunhaluisen kokin suosikkikasvis. Miedon makuinen kukkis maistuu niin muusina, wingseinä kuin pizzpohjan pääraaka-aineena. Ja tiesithän, että kukkakaalista voi syödä myös lehdet ja varren? Kokeile näitä reseptejä, niin mössöksi höydytetty lisukevihannes on enää muisto vain!

1. Paahdettuna

Paahdettuna kukkakaali pääsee todella oikeuksiinsa. Tässä reseptissä mausteina toimivat sitruuna ja hunaja, mutta yhtä hyvin kukkakaalin voi maustaa esimerkiksi juustokuminalla, jauhetulla korianterilla tai curryjauheella.

2. Kuorrutettuna

Juustokuorrutettu kukkakaali on lohturuokien klassikko. Mehevään herkkuun sopivat mukaan myös esimerkiksi pekoni, sienet ja leipäkuutiot.

3. Pihveinä

Kokonaisesta kukkakaalista leikatut pihvit ovat yksi viime vuosien hittiresepteissä. Tässä reseptissä ne grillataan, mutta ruoka onnistuu hyvin myös uunissa.

4. Pizzan pohjana

Kukkakaalimurusta, juustoraasteesta ja kananmunasta tehty pizzapohja kuuluu etenkin karppaus- ja ketoruokavalioihin, mutta hurmaa mehevyydellään myös muut. Kukkakaalipohja on hyvä valinta myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle.

5. Curryna

Mieto kukkakaali viihtyy intialaisten mausteiden seurassa. Kasviscurry syntyy helposti valmiista currytahnasta.

6. Marinoituna

Oletko jo kokeillut marinoitua tai pikapikkelöityä kukkakaalia? Ihanan rapsakka lisuke sopii alkuruoaksi, grilliruokien kaveriksi, illanistujaisiin ja noutopöytiin.

7. Wingseinä

Vegaaniset wingsit sivellään vastustamattomiksi tahmealla bbq-kastikkeella ja herkutellaan sinihomejuustodippiin kastettuina. Tästä reseptistä tuli hitti syystä!

8. Sosekeittona

Kukkakaalisosekeitto on klassikko, josta syntyy kymmeniä muunnoksia mausteita vaihtamalla. Kokeile tällä kertaa ranskankerman ja tilliöljyn aateloimaa keittoa.

9. Muusina

Kukkakaalimuusi on mainio vaihtoehto perunalle. Vähähiilihydraattinen lisuke valmistuu helposti keitetystä kukkakaalista.

Lue lisää kukkakaalista