Herkullinen juhannusmenu x 6 | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Täytetyt kirjolohifileet ja kesäkaalisalaatti

Herkullinen juhannusmenu x 6

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 13.6.2017
Muokattu: 31.8.2020
Juhannuksena herkutellaan alkukesän parhailla mauilla. Kokosimme kuusi erilaista menuehdotusta rentoon yöttömän yön juhlaan. Katso ideat keskikesän juhlapöytään ja nappaa luotto-ohjeet!

Perinteinen juhannusmenu

Kesän tärkeimmän ruokajuhlan tähtiä ovat uuden sadon herkut. Perinteiseen juhannuspöytään kootaan rapeiden paistettujen muikkujen rinnalle silliä, uusia perunoita, varhaiskaalia ja piimäkastiketta. Ensimmäiset kotimaiset mansikat pääsevät oikeuksiinsa raparperin parina marenkisessa kakussa, jonka voi valmistella jo edellisenä päivänä.

Mökkeilijän maukas juhannusmenu

Kalaherkut maistuvat erityisen herkullisilta mökkimaisemissa. Alkupalat syntyvät särkisäilykkeestä ja grillissä paistuvat täytetyt kirjolohifileet ja uudet perunat. Jälkiruoka kannattaa valmistella etukäteen pakastimeen. Nosta pöytään kauniisti raidoitettu itse tehty mansikka-kiivijäätelö.

Mutkaton juhannuksen kalamenu

Laita grilliin nyytteihin käärityt varhaisperunat ja paahda vieressä nopeasti valmistuvat lohikyljykset. Oikaisijan helppo kananmunakastike syntyy kermaviilistä ja sinappikurkkusalaatista. Jälkiruoaksi dippaillaan mansikoita ehkäpä maailman helpoimpaan suklaakastikkeeseen.

Grillaajan juhannusmenu

Alkukesän tuoreista kasviksista ja mansikoista syntyy yöttömän yön juhliin sopivat herkut. Kupliva mansikkamocktail on juhlava alkumalja. Possunfilee kieputetaan hauskasti palmikolle ja tarjoillaan lämpimän perunasalaatin kanssa. Raparperipiirakan valkosuklaa-murupinnassa on ihanan kinuskinen maku.

Juhlava pihvimenu juhannukseen

Juhlista kesää ja kata grillijuhlat takapihalle tai mökille. Alkumaljaksi sopii kuohuviinillä virkistetty raparperijuoma. Mehevä maustevoilla viimeistelty entrecôte on grillipihvien parhaimmistoa. Sen lisukkeeksi sopii yksinkertainen salaatti ja paahdetut varhaiskaalilohkot. Jälkiruokana ihastuttaa tuoreilla marjoilla koristeltu marenkikääretorttu.

Vegaanin värikäs juhannusmenu

Värikkäät kasvikset saavat grillissä herkullisen paahteisen maun. Viileän raikasta gazpachokeittoa on kiva siemailla laseista grilliruokia odotellessa. Mansikkaiset smoothiejäätelöt ovat lämpimänä päivänä täydellinen grilliaterian lopetus.

Katso kaikki vinkit ja reseptit juhannukseen