Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vihreä shakshuka

Huhtikuun kasviksilla kevääseen – katso satokauden parhaat reseptit

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 8.3.2018
Muokattu: 1.11.2021
Kevät on täällä, ja sen näkee myös satokauden kasviksista. Odotetun parsakauden rinnalla satokausikokkaajat pääsevät nauttimaan broccoliineista. Lime, passion ja ananaskirsikka tuovat oman makunsa ruokiin ja jälkiruokiin. Myös tuoreita ananaksia on hyvin tarjolla.

Vihreä tankoparsa

Hienostuneen makuinen tankoparsa kannattaa jättää keittäessä napakaksi. Testaa parsaa myös grillattuna tai rennosti pannulla paistettuna. Juhlista tänä vuonna kevättä parsan ja lohen suloisella liitolla; tästä ei kevään maku enää parsammaksi muutu!

Broccolini eli varsiparsakaali

Makea varsiparsakaali eli broccolini on kaalin muunnos ja sukua parsakaalille – sen maku muistuttaakin parsakaalia. Broccolinin voi käyttää kokonaisena tankoparsan tapaan. Se kypsyy vaivattomasti: pätkittynä pannulla viidessä minuutissa eikä höyryttäminen kestä juuri kauempaa.

Ananas

Anna ananakselle aikaa, hedelmä kypsyy huoneenlämmössä parissa päivässä erityisen mehukkaaksi. Ananas mureuttaa ja pehmentää lihan sekä on kastikkeiden oiva kaveri. Paista pastaan vuolukanan pariksi mehukasta ananasta.

Lime

Muutama pisara limen mehua korostaa kasvisten ja kalaruokien makua. Ruokahävikiltä välttyy, kun raastaa pestyn limen kuorta suolaiseen ja makeaan ruokaan. Suosittelemme testaamaan erityisesti viiden aineksen uskomattoman hyvän key lime pien.

Passion

Kypsän passionin tunnistaa kurttuisesta kuoresta. Halkaise hedelmä ja lusikoi raksuvan kirpeä sisus sellaisenaan suuhun. Kokeile myös smoothien sekaan, hedelmäsalaatteihin sekä jogurtin kanssa tai piristä passionilla rapeaa salaattia.

Ananaskirsikka

Trooppinen ananaskirsikka on huuhtelun jälkeen täydellinen napostelueväs. Kirpsakkaa hapokkuutta ja aromaattista makeutta tiiviissä paketissa. Kokeile myös grillivartaissa tai soseuta hilloksi. Kruunaa minttusuklainen moussekakku ananaskirsikoilla

Katso lisää reseptejä ja vinkkejä satokausien parhaista kasviksista