Huhtikuun kasviksilla kevääseen – tietoa kauden kasviksista | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Varsikukkakaali ja varsiparsakaali

Huhtikuun kasviksilla kevääseen – tietoa kauden kasviksista

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 8.3.2018
Muokattu: 31.8.2020
Kevät on täällä, ja sen näkee myös satokauden kasviksista. Odotettu parsakausi alkaa. Varsikaalit ihastuttavat maullaan ja monikäyttöisyydellään. Lime, passion ja ananaskirsikka tuovat oman makunsa ruokiin ja jälkiruokiin.

Vihreä tankoparsa

Hienostuneen makuinen tankoparsa kannattaa jättää keittäessä napakaksi. Testaa parsaa myös raakana ohueksi suikaloituna. Grilli tai paistinpannu on rennon kotikokin salaisuus, tästä ei maku parsammaksi muutu!

Varsikukkakaali

Varsikukkakaali, fioretto, maistuu nirsommillekin. Sen maussa ei ole kitkeryyttä ja sitä voi rouskuttaa vaikka raakana. Pätki sellaisenaan myös salaatin sekaan. Kypsentäminen onnistuu tarvittaessa muutamassa minuutissa. Paahda uunissa, raasta päälle juustoa ja tarjoile kalaruokien kaverina.

Broccolini

Makea varsiparsakaali, broccolini, on varma kevään merkki. Tankoparsan tavoin käsiteltävä kaali kypsyy vaivattomasti. Pätkittynä se kypsyy pannulla viidessä minuutissa eikä höyryttäminen kestä juuri kauempaa. Tarjoile sitruunavoin tai vaikkapa hollandaisekastikkeen kanssa.

Lime

Hapokas lime tuo kaivattua särmää hentoihin varhaisvihanneksiin. Muutama pisara limen mehua korostaa kasvisten ja kalaruokien makua. Ruokahävikiltä välttyy, kun raastaa pestyn limen kuorta suolaiseen ja makeaan ruokaan.

Passion

Kypsän passionin tunnistaa kurttuisesta kuoresta. Halkaise hedelmä ja lusikoi raksuvan kirpeä sisus sellaisenaan suuhun. Kokeile myös smoothien sekaan, hedelmäsalaatteihin sekä jogurtin kanssa.

Ananaskirsikka

Ei pelkkä koriste! Trooppinen ananaskirsikka on huuhtelun jälkeen täydellinen napostelueväs. Kirpsakkaa hapokkuutta ja aromaattista makeutta tiiviissä paketissa. Kokeile myös grillivartaissa tai soseuta hilloksi.