Hyödynnä satokauden parhaat! Katso reseptit maaliskuulle - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hyödynnä satokauden parhaat! Katso reseptit maaliskuulle

Maaliskuun satokausikasviksia

Maaliskuun satokausikasvikset tuovat väriä lautaselle. Kevättä on jo ilmassa! Kokeile tässä kuussa jotain uutta. Ihastu passionhedelmään tai verigreippiin.

Jaa Somessa
Koostaja
Yhteishyvä
Kuvat
SOK

Mandariini Nadorcott, Marokko

Täydellinen välipala. Nadorcott-mandariinissa on kaikkea, mitä hedelmältä voi toivoa. Se on makea, siemenetön ja helposti kuorittava. Syö sellaisenaan tai surauta siitä rahkan kanssa lassi-juoma, jonka maustat kardemummalla ja koristelet pähkinöillä. 

Katso ohje: Mandariini-ananaskirsikkalassi

Mango

Trooppinen tuulahdus. Mangon värikkään kuoren alta paljastuu ihanan makea ja mehukas keltainen hedelmä. Käytä salaateissa tai valmista maustettua mangosalsaa. Uudenlainen raikas välipala on jäädytetystä mangosta, banaanista ja passionhedelmästä syntyvä hedelmäjäätelö.

Katso ohje: Superterveellinen mango-banaanijäätelö

Verigreippi, Espanja

Punainen kaunotar. Jos haluat säväyttää salaattiannoksen ulkonäöllä ja maulla, pilko siihen upean punaisia verigreipin lohkoja. Trendikäs lounassalaatti syntyy, kun ladot salaatinlehdelle riisiä, raakakypsytettyä lohta ja verigreippiä.

Katso ohje: Lohipoke salaattikupissa

Ananaskirsikka

Tunnetko ananaskirsikan? Nimensä mukaisesti happaman kirpeä ananaskirsikka maistuu hieman ananakselle. Ruskeisiin lehtiin verhoutunut ananaskirsikka on upea koriste kakkuihin ja booliin, mutta on siitä muuhunkin. Käytä ananaskirsikoita esimerkiksi helposti valmistettaviin hedelmäisiin ja sokerittomiin välipalapatukoihin.

Katso ohje: Hyvää tekevät välipalapatukat

Passionhedelmä

Ryppyisenä paras. Passion- eli kärsimyshedelmä on parhaimmillaan silloin, kun sen kuori on ryppyinen. Sileä raaka passionhedelmä kypsyy huoneenlämmössä noin viikossa. Syö sellaisenaan aamiaisjugurtin kanssa tai kokeile eksoottisessa naudanlihavokissa.

Katso ohje: Vietnamilainen lihavokki

Päärynä Xenia

Iso ja rapsakka. Xenia-päärynä hurmaa olemuksellaan. Se on iso, maukas ja rapsakka ja kypsänäkin napakka. Sitä on mukava rouskutella sellaisenaan tai klassisessa päärynä-sinihomejuustosalaatissa. Päärynästä voit pyöräyttää vaikkapa gluteenittoman piiraan, jonka maustat mantelijauheella.

Katso ohje: Gluteeniton päärynäpiiras

Julkaistu: 27.2.2018
Muokattu: 17.5.2019
Jaa Somessa