Hyvän pullan salat - Yhteishyvä

Hyvän pullan salat

Kuvateksti

3. Jaa taikina 24 osaan ja pyöritä jauhotetulla alustalla pyöreiksi pulliksi. Pyöritä pullaa kämmenkupissa ja paina samalla kevyesti pöytää vasten. Laita pullat leivinpaperin päälle pellille ja kohota liinan alla 15 minuuttia.

Itsetehty pulla vie jalat alta. Näillä helpoilla ohjeilla valmistat kuohkean pullataikinan.

Jaa Somessa
Teksti
Taina Tellman
Kuvat
SOK
  • Ota raaka-aineet pari tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön, jotta kylmyys ei hidasta hiivan toimintaa.
  • Käytä puolikarkeita- tai erikoisvehnäjauhoja. Näistä muodostuu alustaessa paras sitko.
  • Lisää jauhoja vähitellen, alusta eli vaivaa sitko taikinaan, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Näin pullat pysyvät pyöreinä ja rakenne ilmavana.
  • Tee mieluummin pehmeämpi taikina kuin liian kova. Jauhoja voi lisätä vielä leivinalustalla.
  • Kohota taikina lämpimässä paikassa, esimerkiksi lieden vieressä. Voit myös nostaa kulhon lämpimällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen.

Kokeile laskiaispullaa uudella twistillä

Katso parhaimmat pullareseptit

Julkaistu: 30.1.2018
Muokattu: 11.12.2018
Jaa Somessa