Joko tunnet kaikki melonit? Mehukkaat hedelmät ovat nyt parhaimmillaan | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joko tunnet kaikki melonit? Mehukkaat hedelmät ovat nyt parhaimmillaan

Kuvateksti

Tutustu melonien värikkääseen sukuun ja nauti mehukkaista hedelmistä kaikin tavoin sesongin ollessa parhaimmillaan.

Jaa Somessa
Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
SOK

Monikäyttöinen galia

Galiamelonin verkkomainen, kellanvihreä kuori muuttuu selkeästi keltaisemmaksi melonin kypsyessä. Aromikas, vaalea hedelmäliha sopii sekä makeisiin että suolaisiin ruokiin. Tee galiamelonista raikas lisuke mummon kurkkujen tapaan tai sekoita kuutioidusta melonista, mansikoista ja chilistä mehukas salsa grilliaterialle.

Kukkea cantaloupe

Pyöreän, pinnaltaan uurteisen cantaloupemelonin sisältä paljastuu hehkeän oranssi hedelmäliha. Koska vastakohdat täydentävät toisiaan, makeaa cantaloupea yhdistetään kinkun ja suolaisten juustojen kanssa. Sen kukkea aromi sopii drinkkeihin ja hedelmäsalaatteihin. Raikasta sellaisenaan tarjottavan cantaloupen makua tilkalla lime- tai sitruunamehua.

Virkistävä vesimeloni

Nimensä mukaisesti vesimelonin painosta yli 90 prosenttia on vettä. Kylmä vesimeloni onkin mainio janonsammuttaja tai vähäenerginen välipala. Ripaus sormisuolaa tai sokeria korostaa vesimelonin aromia. Vesimelonikuutiot ovat rapsakoita sattumia salaateissa, ja jäädytetyt melonipalat kaunistavat kesäboolin. Tökkää vesimeloniviipaleeseen tikku ja pakasta. Tarjoa jäätelön tapaan.

Hehkeä hunajameloni

Muodoltaan soikea, kuoreltaan keltainen hunajameloni tunnetaan kaikkialla maailmassa. Sen vaalea tai vihertävä hedelmäliha on makea ja melko mieto. Hunajameloni onkin mainio maustettava. Makua sopii piristää sitruunalla, terävöittää chilillä ja raikastaa inkiväärillä. Hunajameloni on ihana lisä kesäsalaatteihin, mutta kokeile meloniviipaleita myös grillattuna.

Tutustu myös näihin!

Jimbee on meloniperheen aatelinen. Sen oranssi hedelmäliha on erityisen makea ja aromikas. Kokeile jimbeetä sellaisenaan tai juustojen kanssa.

Sweetiemeloni on uusi tuttavuus meloninystäville. Vihertävän vaaleankeltainen hedelmäliha on erityisen makea ja sopii vaikka sellaisenaan kesäjälkkäriksi.

Kokeile näitä mehukkaita melonireseptejä

Julkaistu: 28.5.2018
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa