Kesän maistuvin mansikkapavlova on tässä – poimi resepti suosikkikakkuun ja muihin vastustamattomiin kesäherkkuihin | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mansikkapavlova

Kesän maistuvin mansikkapavlova on tässä – poimi resepti suosikkikakkuun ja muihin vastustamattomiin kesäherkkuihin

Teksti:
Iina Kansonen
Kuvat:
Flora & Creme Bonjour
Julkaistu: 2.7.2020
Muokattu: 6.7.2020
Mansikoilla täytetty pavlova on kesäpöydän kuningatar. Kokeile myös raparperista kipakkuutta saavaa valkosuklaajuustokakkua tai suolaisella kinuskikastikkeella kruunattua itse tehtyä jäätelöä. Kaupallinen yhteistyö / Flora & Crème Bonjour

Kesän jälkiruoissa ja leivonnaisissa maistuvat tuoreet marjat, hapokas raparperi, lempeä vanilja ja suolainen kinuski. Poimi alta reseptit kesäherkkuihin, jotka katoavat hetkessä parempiin suihin.

Mansikkapavlova

8 henkilölle

Pohja:

5 kananmunan valkuaista

3,25 dl sokeria

1,5 tl perunajauhoa

1 tl vaniljasokeria

1 tl etikkaa

Täyte:

1 prk Flora Vanillaa

1 pkt maustamatonta Créme Bonjour -tuorejuustoa

2 tl vaniljakreemijauhetta

1 dl mansikkahilloa

500 g mansikoita

Koristeeksi:

Syötäviä kukkia, esim. orvokkeja ja syreenin kukkia

Pohja

  • Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen.
  • Erottele valkuaiset puhtaaseen astiaan. Sekoita sokerit ja perunajauhot erillisessä astiassa.
  • Ala vatkaamaan valkuaisia vaahdoksi. Kun valkuaiset ovat vaahtoutuneet pehmeäksi, lisää sokeri-perunajauhoseosta vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
  • Kun vaahto alkaa kovettua, lisää etikka vähän kerrallaan sekaan. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Valmis marenki muodostaa vatkatessa huippuja. Älä kuitenkaan vatkaa marenkia liikaa.
  • Kaavi marenki uunipellille leivinpaperin päälle. Muotoile lastalla marenkipohja pyöreäksi. Kaiva keskelle kolo täytettä varten.
  • Paista pohjaa uunin alatasolla 1 h 45 min, jonka jälkeen laita uuni pois päältä. Jätä pohja uuniin jälkilämmölle 15–30 minuutiksi.
  • Siirrä jäähtynyt pohja tarjoiluastialle.

Täyte

  • Levitä jäähtyneelle marenkipohjalle mansikkahilloa.
  • Lisää hillon päälle reilusti pilkottuja mansikoita.
  • Vaahdota Flora Vanilla ja lisää sekaan vaniljakreemijauhe.
  • Notkista tuorejuusto ja lisää se Vanilla-vaahdon sekaan.
  • Nostele ¾ täytteestä mansikoiden päälle ja laita loput pursotinpussiin.
  • Pursota täytettä kauniisti kakun reunoille.
  • Lisää reilusti mansikoita ja syötäviä kukkia kakun päälle.

Vinkki! Vaahtotuva Flora Vanilla -vanilliinikastike tuo jälkiruokiin ja leivonnaisiin lempeän vaniljaisen maun. Kastiketta voi käyttää sellaisenaan tai kevyeksi vaahdoksi vispattuna. Kokeile Flora Vanillaa esimerkiksi makeiden piirakoiden ja kakkujen päällä tai nauti marjojen ja hedelmien kera.

Itse tehty jäätelö suolaisella kinuskikastikkeella

4 annosta

Itse tehty jäätelö on yllättävän helppo valmistaa. Saat siitä taivaallisen herkullista lisäämällä päälle suolaista kinuskikastiketta.

200 g maustamatonta Crème Bonjour -tuorejuustoa

2 ½ dl Flora Kuohua

2 rkl sitruunamehua

1 dl tomusokeria

1 maustemitta (1/4 tl) suolaa

Suolainen kinuskikastike:

2 dl sokeria

50 g voita

2 dl Flora Kuohua

1 tl hiutalesuolaa

Lisäksi:

4 vohvelitötteröä

  • Vatkaa tuorejuusto, Flora Kuohu, puristettu sitruunanmehu, tomusokeri ja suola tasaiseksi vaahdoksi.
  • Laita massa valmistumaan jäätelökoneeseen. Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, voit laittaa jäätelömassan pakastimeen. Muista siinä tapauksessa sekoittaa massaa useaan kertaan jäädyttämisen alkuvaiheen aikana.
  • Valmista kinuskikastike. Sulata sokeri varovasti paksupohjaisessa, laakeassa kattilassa tai pannulla keskilämmöllä. Kun sokeri on juoksevaa ja hieman ruskistunut, lisää voi. Sekoita varovasti ja anna sulaa. Kaada joukkoon Flora Kuohu ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Anna kiehua keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
  • Sekoita viimeisenä joukkoon sormisuola ja anna kastikkeen jäähtyä.
  • Tarjoile jäätelö tötteröissä ja valuta päälle kinuskikastiketta.

Vinkki! Maustamaton, pehmeänmakuinen Créme Bonjour -tuorejuusto sopii erinomaisesti niin suolaisiin kuin makeisiin leivonnaisiin. Laktoositon tuorejuusto antaa pehmeää täyteläisyyttä esimerkiksi kakkuihin, leivonnaisiin ja piiraisiin.

Valkosuklaa-raparperijuustokakku

10–12 henkilölle

Valkosuklaa sopii ihanasti yhteen raparperin hapokkuuden kanssa. Mansikat kruunaavat tämän herkullisen kesäkakun.

Raparperihillo:

200 g raparperia

1 rkl vettä

100 g hillosokeria

Pohja:

180 g kauralastuja

60 g margariinia

Täyte:

250 g valkosuklaata

5 liivatelehteä

4 dl Flora Kuohua

300 g maustamatonta Crème Bonjour -tuorejuustoa

1 tl vaniljasokeria

2 rkl vettä

Koristeluun:

6 palaa valkosuklaata

1,5 dl Flora Kuohua

1 rkl sokeria

mansikoita

  • Valmista raparperihillo hyvissä ajoin. Huuhdo ja paloittele raparperit. Lisää kattilaan raparperit ja vesi. Kuumenna. Sekoita hillosokeri kuumaan seokseen ja keitä hilloksi n. 10 minuuttia. Halutessasi voit ajaa hilloa hieman sileämmäksi sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
  • Vuoraa 20 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla tai leivinpaperilla. Murskaa kauralastut muruksi ja sulata margariini. Yhdistä margariinisula keksimurun sekaan ja sekoita tasaiseksi. Painele keksimuru tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle. Nosta pohja kovettumaan jääkaappiin.
  • Paloittele valkosuklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata aina 30 sekuntia kerrallaan niin kauan, että suklaa on sulanut. Sekoita välillä. Jätä sivuun odottamaan.
  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  • Vaahdota Flora Kuohu löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  • Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Lisää koko ajan sekoittaen sula, jäähtynyt valkosuklaa.
  • Kuumenna 2 rkl vettä ja liota sinne pehmenneet liivatteet. Muista puristaa liivatteista ylimääräinen vesi. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-valkosuklaa-seokseen koko ajan sekoittaen. Kun seos on tasaista, kaada joukkoon kermavaahto ja sekoita nuolijalla täyte tasaiseksi.
  • Ota vuoka jääkaapista ja kaada pohjan päälle 1/3 täytteestä. Nostele lusikalla täytteen päälle raparperihilloa ja levitä sitä sinne tänne pienen lusikan avulla. Lisää toinen 1/3 täytettä ja sitten taas hilloa. Kaada loput täytteestä hillon päälle ja tasoita pinta lusikalla. Kopauta lopuksi vuokaa pöytää vasten pari kertaa, jotta täyte tasoittuu ja ilmakuplat häviävät. Laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 6 tunniksi.
  • Sulata koristeluun tarkoitettu valkosuklaa ja tee pieniä suklaakoristeita haarukkaa apuna käyttäen. Nosta jääkaappiin kovettumaan.
  • Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Pursota kermavaahtoa tyllalla kakun päälle. Pilko mansikat ja asettele kauniisti kakun päälle.

Vinkki! Flora Kuohu sopii erinomaisesti jälkiruokien viimeistelyyn ja ruoanlaittoon. Se vispautuu nopeasti kestäväksi ja kuohkeaksi vaahdoksi ja tuo ruokiin ja leivoksiin täyteläisyyttä.