Kokeile näitä satokauden raikkaita reseptejä huhtikuussa - Yhteishyvä

Kokeile näitä satokauden raikkaita reseptejä huhtikuussa

Kuvateksti

Parsa, broccolini, inkivääri, papaija ja kukkakaali ovat huhtikuussa parhaimmillaan. Tuo jälkiruokiin pirtsakkaa kirpeyttä limellä ja sitruunalla.

Jaa Somessa
Teksti
Yhteishyvä
Kuvat
SOK

Vihreä tankoparsa

Odotettu herkku korjataan maasta juuri ennen nuppujen aukeamista. Hienostuneen makuista ohutkuorista tankoparsaa ei tarvitse kuoria, riittää kun napsaiset tyviosan pois. Klassisesti vihreä tankoparsa maistuu voisulan kanssa, modernisti se löytää tiensä hotdog-sämpylän väliin.

Katso ohje: Parsahodarit ja parmesaanimajoneesi

Papaija

Trooppinen papaija on maultaan mieto, makea ja hapoton. Poista siemenet ja nauti pehmeän mehukasta hedelmälihaa suoraan kuoresta lusikalla tai pilko värikkääseen hedelmäsalaattiin, jonka maustat limejugurtilla. Papaija on myös oivallinen lihan mureuttaja marinadeissa.

Katso ohje: Hedelmäiset papaijaveneet ja limejugurtti

Kukkakaali

Kukkakaali on kivunnut trendikkäiden kasvisten ykköskaartiin. Kukkakaali on mahtava naposteluherkku sellaisenaan tai dipattuna. Sitä voi myös luovasti käyttää kasvispihveissä ja pitsapohjassa. Hienonnetusta kukkakaalimurusta kypsyy pannulla nopeasti trendikäs kukkakaalirisotto.

Katso ohje: Kukkakaali-jauheliharisotto

Broccolini

Broccolini eli varsiparsakaali on melko uusi tulokas hevi-osastolla. Sen maku muistuttaa parsakaalia ja sen voi käyttää kokonaisena tankoparsan tapaan. Broccolinin voi keittää nopeasti ja nauttia voin kera. Hienostunut ja kaunis makupari siitä syntyy salaatissa papaijan kanssa.

Katso ohje: Broccolini-papaijasalaatti

Sitruuna

Monikäyttöinen sitruuna korostaa ja täydentää ruoan omaa makua. Puristamalla sitruunasta saa paljon mehua, mutta kuoriraaste maustaa ruoan mehua lempeämmin. Vinkki: Laita leivinpaperi raastimen ja hedelmän väliin, niin saat kaavittua kauniin keltaisen kuoriraasteen talteen. Piikit pystyvät raastamaan leivinpaperin läpi.

Katso ohje: Aurinkoinen persikkakakku

Lime

Pirtsakka lime on kirpeän hapokas sitrus. Ohut kuori on tiukasti istuva, mutta sen pintakerroksen raastaminen ruokiin on vaivan väärti. Vinkki: Kun lämmität limeä hetken mikrossa, sen mehu irtoaa helpommin. Herkkusuu valmistaa limestä legendaarista key lime pie -jälkiruokaa. 

Katso ohje: Limepiiraat lasissa

Inkivääri

Inkiväärin kirpeä ja tulinen maku antaa moneen ruokaan potkua. Inkivääri on ihmeellinen juuri, sillä se sopii sekä suolaiseen että makeaan ruokaan. Sen kuoriminen on hieman työlästä, mutta myös terveydellisistä syistä se kannattaa, sillä inkiväärin sanotaan edistävän ruuansulatusta.

Katso ohje: Inkiväärillä piristetyt katkarapubruschetat

Julkaistu: 8.3.2018
Muokattu: 11.12.2018
Jaa Somessa