Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Heikki Huotari, Sauli Saarnisto ja Ilkka Wikholm perustivat 3 Kaverin jäätelötehtaan vuonna 2012.

Kolme kaverusta alkoi valmistaa premium-jätskipuikkoja Helsingissä: ”Asiakkaamme tietävät, kuka heidän jäätelönsä tekee”

Teksti:
3 kaveria
Kuvat:
3 Kaveria
Julkaistu: 29.5.2020
Muokattu: 21.9.2020
3 Kaverin jäätelötehdas sai alkunsa netistä tilatusta jäätelökoneesta ja intohimosta parempaan jäätelöön. Viime kesänä Kivikkoon rakennetussa jäätelötehtaassa valmistetaan nyt myös jäätelöpuikkoja. Kaupallinen yhteistyö / 3 Kaveria

Kun Heikki Huotari, Sauli Saarnisto ja Ilkka Wikholm perustivat 3 Kaverin jäätelötehtaan vuonna 2012, heillä ei ollut kokemusta jäätelön valmistuksesta. Kaverusten ensimmäiset jäätelökokeilut tehtiin pienellä jäätelökoneella Saarniston keittiössä.

Nyt, kahdeksan vuotta myöhemmin, kolmikolla on upouusi jäätelötehdas Helsingin Kivikossa. Tänä keväänä siellä valmistetaan suosittujen purkkijäätelöiden lisäksi ensimmäistä kertaa myös jäätelöpuikkoja.

”Puikkojäätelön valmistaminen on teknisesti haastavaa, mutta olemme harjoitelleet sitä koko talven. Halusimme tuoda kotisohvalla nautittavan jäätelön rinnalle puikot, jotka voi napata mukaan kesän rientoihin”, Huotari kertoo.

3 Kaveria on Suomen ensimmäisiä pieniä jäätelönvalmistajia, jotka tuovat myyntiin jäätelöpuikot.

”Asiakkaamme tietävät, kuka heidän jäätelönsä tekee”, Huotari sanoo.

Jäätelöpuikkoja kehitettäessä kaverukset varmistivat maistelemalla, että maku on sopivasti sekä raikas että makea. Jäätelössä tulee olla juuri oikea määrä suklaata tai puikon täydeltä vadelmaa, Huotari painottaa.

”Makua on oltava niin paljon kuin puikkoon mahtuu! Joka haukkauksella suuhun täytyy saada kaikkia mahdollisia herkkuja, niin jäätelöä ja suklaakuorta kuin kastiketta tai vaikka pähkinöitä.”

Kotimaista jäätelöä luonnollisista raaka-aineista

Jäätelöuransa alkuaikoina Huotari, Saarnisto ja Wikholm lähtivät hakemaan oppia jäätelöntekoon Italiasta, tunnetusta jäätelömaasta. Sieltä he saivat arvokasta tietoa ja taitoa, mutta näkivät myös, kuinka paljon jäätelöissä käytettiin keinotekoisia väri- ja makuaineita.

”Päätimme, että me haluamme tehdä jäätelömme mahdollisimman luonnollisista raaka-aineista”, Huotari kertoo.

Alusta asti 3 Kaverin jäätelöt ovat saaneet makunsa luonnollisista raaka-aineista, jotka ovat myös kotimaisia aina, kun mahdollista. Esimerkiksi Vadelma & Valkosuklaa on markkinoiden ainoa kotimaisia vadelmia sisältävä jäätelöpuikko.

Lisäksi kaverukset työstävät kaikki raaka-aineet itse. Vegaanista kinuskia keitetään yli neljä tuntia. Pähkinät paahdetaan ja suolataan omin käsin, ja jäätelömassa valmistetaan isoissa padoissa alusta alkaen itse.

”Tuomme pienenä jäätelönvalmistajana puikkovalikoimaan jotakin uutta: kotimaisia jäätelöpuikkoja, joissa on reilusti makua, kunnon kastikkeita ja vain luonnollisia raaka-aineita”, Huotari summaa.

Kotimaisia premiumpuikkoja

Marjaisa Vadelma & Valkosuklaa

Kotimaisista vadelmista valmistetun sorbetin ja kermajäätelön yhdistelmän peittää paksu valkosuklaakuori. Tämä jäätelöpuikko on marjojen ja makean valkosuklaan ystävän valinta.

Vegaaninen Suklaa & Pähkinäkinuski

Pähkinäkinuskin raidoittama suklaajäätelö on verhottu pähkinöillä maustetun vegaanisuklaan alle. Maun salaisuus on itse keitetyn kinuskin, suklaajäätelön ja vegaanisen suklaakuoren yhdistelmä.

Vähälaktoosinen Suklaatryffeli

Tässä suklaasuun unelmassa suklaajäätelöä maustavat itse valmistetut suklaatryffelipalat. Koko komeus on viimeistelty hasselpähkinäisellä kuorella. Vähälaktoosinen herkku sopii myös herkkävatsaisille.

Vegaaninen Minttu & Suklaa

Itse tehdyn vegaanisen suklaakuoren alta löytyy raikasta minttu- ja suklaajäätelöä. Vegaaninen, täyteläinen herkkujäätelö sopii myös laktoositonta ruokavaliota noudattaville.

Vähälaktoosinen Kinuskipähkinä & Maitosuklaa

Tämä kermajäätelöpuikko on tarkoitettu todellisille herkkusuille. Paahdetuilla ja suolatuilla maapähkinöillä maustetulla maitosuklaakuorella verhottua jäätelöä raidoittaa runsas määrä itse keitettyä kinuskikastiketta.