Maaliskuussa on aika syödä päärynää, verigreippiä ja kurkumaa – lue lisää satokauden parhaista - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maaliskuussa on aika syödä päärynää, verigreippiä ja kurkumaa – lue lisää satokauden parhaista

Maaliskuun satokausikasviksia: papaija, verigreippi, kurkuma ja mandariini.

Kuvassa vasemmalta oikealle: papaija, verigreippi, kurkuma ja mandariini.

Oletko kokeillut tuoretta kurkumaa? Se on yksi kasviksista, joita kannattaa nauttia maaliskuussa satokauden takia. Poimi ajankohtaiset reseptit.

Jaa Somessa
Koostaja
Yhteishyvä
Kuvat
SOK

Mandariini

Täydellinen tuontihedelmä. Lähes siemenettömät Nadorcott-mandariinit viimeistelevät pikkusitrusten sesongin. Aromikkaan, ohutkuorisen hedelmän maku kehittyy poimimisen jälkeen, joten ne ovat parhaimmillaan vasta kotiin tuotuna.

Neljästä mandariinista saat päivän C-vitamiinit – näppärä nautinto!

Verigreippi

Vahingosta punastunut. Verigreipit syntyivät, kun Texasin greippipuut paleltuivat ja alkoivat tuottaa punalihaisia hedelmiä.

Kuumentamista kestävistä greipeistä syntyy hurmaava välipala maustamalla halkaistu verigreippi hunajalla ja paahtamalla se 200-asteisessa uunissa.

Päärynä

Kovanakin kiva. Tiesitkö, että päärynöitä on olemassa yli 7 000 lajiketta?

Yksi niistä on Xenia, joka on rouskuvan rapea ja kypsänäkin rakenteeltaan kova. Maku on yhtä mehukas ja raikas kuin pehmeimmissä päärynöissä.

Kurkuma

Maailman kohutuin mauste. Kaikki puhuvat nyt kauniin keltaisesta kurkumasta. Käytä voimakkaan makuista kurkumaa inkiväärin tavoin, mutta annostele maltilla. Kokeile lisätä muusin, uunijuuresten, patojen ja kastikkeiden joukkoon raastettuna tai veitsellä hienonnettuna.

Lue myös: Hittimauste kurkuma – näin hyödynnät tätä taikamaustetta ruoanlaitossa >

Papaija

Trooppinen makumatka. Eksoottista papaijaa on helppo käyttää, kun sen rinnastaa meloniin. Kuori, halkaise pituussuunnassa ja koverra siemenet lusikalla.

Papaijaa on saatavilla kahta erilaista: pulleampia, jotka ovat oransseja sisältä sekä hoikempia vihreitä, joiden hedelmäliha on vaaleaa.

Hedelmän entsyymit mureuttavat lihan, joten kokeile papaijaa vaikka karjalanpaistissa!

Kokeile karjalanpaistissa!

Lisää reseptejä

Lue myös

Julkaistu: 1.3.2019
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa