Mehevät uuniomenat ja Irish Coffee -juustokakku – poimi helpot reseptit ja hyödylliset vinkit joululeivontaan | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mehevät uuniomenat ja Irish Coffee -juustokakku – poimi helpot reseptit ja hyödylliset vinkit joululeivontaan

Uuniomenamuffinit

Pyöräytä joulun herkullisimmat leivonnaiset glögin kaveriksi, pikkujouluihin ja joulun kahvipöytään. Ota talteen myös viisi vinkkiä, jotka helpottavat jouluvalmisteluja keittiössä. Yhteistyössä / Flora

Jaa Somessa
Teksti:
Flora
  1. Leivontainspiraatio voi iskeä yllättäen, joten hanki leivontaan tarvittavat ainesosat etukäteen. Paitsi mausteet, sokerit ja jauhot myös leivontaan tarvittavat rasvat, tuorejuusto ja kermankaltaiset valmisteet kannattaa varata jääkaappiin h-hetkeä odottamaan.
  2. Leivo jouluherkut etukäteen pakastimeen. Esimerkiksi pullia ja muffineita voi ottaa pakastimesta kerralla tarvittavan määrän ja sulattaa mikrossa miedolla teholla. Pakasta leivonnaiset aina leivontapäivänä.
  3. Tee hyydytettävä kakku koristelua vaille valmiiksi edellisenä iltana, jotta se ehtii maustua ja jähmettyä kunnolla. Hyydytetyt kakut säilyvät hyvinä jääkaapissa pari päivää.
  4. Ota huomioon eritysruokavaliot. Tee leivonnaisista tarvittaessa gluteenittomia korvaamalla tavalliset vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella ja käyttämällä keksipohjaan gluteenittomia keksejä. Muista myös tarkistaa, että leivontaan käyttämäsi suklaa on gluteenitonta.
  5. Omatekoista leivonnaista parempaa lahjaa ei olekaan. Tee leivonnaisia samalla vaivalla tuplasatsi ja anna puolet ihanuuksista lahjaksi ystäville.

Uuniomenamuffinit

Mehevissä uuniomenamuffineissa maistuu kaneli. Tarjoa muffinit lämpiminä kahvin tai glögin kanssa.

  • 2 omenaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 tl kanelia
  • 200 g Flora normaalisuolaista margariinia
  • 2 ½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 prk (250 ml) Flora Vanillaa

Vuoan voiteluun: Flora Culinesse juokseva -kasviöljyvalmistetta

  1. Leikkaa omenat suurehkoiksi kuutioiksi ja pyöritä ne fariinisokeri-kaneliseoksessa. Paista 180-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  2. Vatkaa Flora normaalisuolainen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää seos taikinaan vuorotellen Flora Vanillan kanssa.
  3. Jaa taikina voideltuihin muffinssivuokiin ja paina muutama omenakuutio jokaisen muffinin keskelle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Koristele muffinit tomusokerilla ennen tarjoilua.

Minttu-suklaaleivokset

Suupalan kokoiset minttu-suklaaleivokset maistuvat vaikka joululahjojen paketoinnin lomassa. Suklaapohjien välissä on Flora Kuohulla pehmennettyä, tuoreella mintulla maustettu tuorejuustotäytettä.

  • 150 g taloussuklaata
  • 150 g Flora normaalisuolaista margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 ½ rkl kaakaojauhetta
  • 1 ½ dl Flora Kuohua

Täyte:

  • 1 rkl tuoretta minttua
  • 1 pkt maustamatonta tuorejuustoa (esim. Crème Bonjour 200 g)
  • ½ dl Flora Kuohua
  1. Aloita leivosten teko hienontamalla suklaa pieniksi paloiksi.
  2. Vaahdota Flora normaalisuolainen margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan vuorotellen Flora Kuohun kanssa. Sekoita joukkoon lopuksi hienonnettu suklaa.
  3. Lusikoi taikinasta pieniä nokareita pellille leivinpaperin päälle. Jätä reilusti leviämisvaraa. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  4. Valmista seuraavaksi täyte. Mittaa tuorejuusto, minttusilppu sekä Flora Kuohu kulhoon. Vatkaa ainekset sähkövatkaimella notkeaksi.
  5. Levitä täytettä puoliin leivospohjista ja laita toinen puolisko kanneksi. Tarjoile leivokset heti kahvin kanssa tai laita ne tarjolle juhlapöytään.

Irish Coffee -juustokakku

Tämä kakku katoaa joulun kahvipöydässä hetkessä parempiin suihin. Suussasulavan kakun täyte saa täyteläisen makunsa kahvilla ja viskillä maustetusta tuorejuustosta. Rapea pohja syntyy kaurakekseistä ja juoksevasta kasviöljyvalmisteesta.

Pohja:

  • 175 g kaurakeksejä
  • 75 g Flora Culinesse juoksevaa kasviöljyvalmistetta

Täyte:

  • 6 liivatelehteä
  • 2 prk (5 dl) Flora Vispiä
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Crème Bonjour)
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl viskiä
  • 1 ½ dl kahvia
  1. Valmista ensin pohja. Hienonna keksit ja sekoita ne Flora Culinesseen.
  2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja sulje vuoka siten, että paperi jää vuoan reunojen ja pohjan väliin. Painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle.
  3. Valmista seuraavaksi täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä vahva kahvi (esim. espresso tai tummapaahtoinen suodatinkahvi) valmiiksi.
  4. Vaahdota Flora Vispi. Lisää joukkoon tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja viski.
  5. Purista liivatelehdistä pois vesi ja liuota liivate kuumaan kahviin. Lisää hieman jäähtynyt kahviseos tuorejuustoseokseen ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada seos keksipohjan päälle.
  6. Peitä vuoka kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavan päivään.
  7. Irrota hyytynyt kakku veistä apuna käyttäen vuoan reunoilta. Avaa irtopohjavuoka ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele Irish Coffee -juustokakku ennen tarjoilua kahvipapumakeisilla.

Flora sopii leivontaan

Kaikki Flora-perheen tuotteet sopivat hyvin ruoanlaittoon ja leivontaan. Flora-tuotteet ovat kasvipohjaisia ja useimmat niistä joko vähälaktoosisia tai laktoosittomia. Margariineihin ja juokseviin rasvoihin käytetyt öljyt ovat sataprosenttisesti kasviöljyjä.

Flora Culinesse juokseva on kasviöljyvalmiste, jonka voi lisätä taikinoihin sulattamatta. Se on kätevä vuokien voiteluun ja sopii suolaisiin ja makeisiin herkkuihin sekä pannulla paistamiseen.

Kermahyllystä löytyviin kasvipohjaisiin Flora Kuohu-, Flora Vispi- ja Flora Vanilla -tuotteisiin on lisätty loraus maitoa tuomaan rakennetta ja makua. Flora Kuohusta ja Vispistä syntyy kaunis, kestävä vaahto. Flora Vanilla voidaan käyttää sellaisenaan tai vaahdottaa kevyesti. Flora Kuohu -tuotteet kestävät myös kuumennuksen.

Flora 8

Julkaistu: 9.12.2019
Muokattu: 3.12.2019
Jaa Somessa