Näin keität täydellisen riisipuuron – kokeile myös täyteläistä kookosriisipuuroa - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näin keität täydellisen riisipuuron – kokeile myös täyteläistä kookosriisipuuroa

Vaniljainen sekahedelmäkiisseli

Näillä vinkeillä saat riisipuuron onnistumaan liedellä tai uunissa. Poimi myös ohjeet joulupuuron jämien hyödyntämiseen.

Jaa Somessa
Teksti
Yhteishyvä
Kuvat
Panu Pälviä

Kun keität riisipuuron...

  • Käytä puuroriisiä. Keitto-ohjeen löydät pussista.
  • Valitse keittämiseen täysmaito tai puurolle tarkoitettu maito.
  • Keitä ensin riisejä hetki vähäisessä määrässä vettä samalla sekoittaen, lisää vasta sitten maitoa vähitellen.
  • Keitä puuro hiljalleen hauduttaen.
  • Pidä kansi päällä.
  • Sekoita hyvin ja tasaisin väliajoin.
  • Lisää suola vasta keittämisen jälkeen valmiiseen puuroon.

Kun teet riisipuuron uunissa...

  • Käytä tarpeeksi isoa haudutusastiaa.
  • Valitse täysmaito tai puurolle tarkoitettu maito.
  • Lisää kaikki maito kerralla ja mausta suolalla.
  • Hauduta miedossa lämmössä (150 astetta) uunin alatasolla.
  • Peitä astia esimerkiksi foliolla.
  • Sekoittele silloin tällöin.

>> Katso resepti: Riisipuuro uunissa

Maidon voit korvata:

Käytä kasviperäistä maitojuomaa sama määrä kuin tavallista maitoa.

Nauti riisipuuron kanssa

Katso riisipuuroreseptejä

Tuunaa riisipuurosta

Näitä ohjeita voit hyödyntää myös joulun jälkeen, jos riisipuuroa jää yli.

Julkaistu: 20.12.2017
Muokattu: 3.12.2019
Jaa Somessa