Näin keität uudet perunat oikein + 5 tapaa herkutella - Yhteishyvä

Näin keität uudet perunat oikein + 5 tapaa herkutella

Hyrskypotut

Poimi ohjeet varhaisperunoiden keittämiseen sekä neljä muuta reseptiä kesäpöytään. Näin valmistat herkulliset uudet perunat.

Jaa Somessa
Koostaja
SOK. Päivitetty 13.6.2017.
Kuvat
Piia Arnould

Ensimmäiset kotimaiset uudet perunat ovat jo nousseet mullasta. Varhaisperunat kannattaa valmistaa huolella – silloin niiden mausta saa eniten irti.

Näin keität uudet perunat oikein:

  1. Pese uudet perunat aina kylmällä vedellä.
  2. Harjaa multa pois, mutta jätä kuori, sillä se sisältää hyviä ravintoaineita.
  3. Laita perunat kiehuvaan veteen, joka on maustettu suolalla ja tillin varsilla. Kaada liika vesi pois.
  4. Keitä potut kannen alla juuri ja juuri kypsiksi. Lajikkeesta riippuen varhaisperunat kypsyvät 10–15 minuutissa.
  5. Kaada vesi pois ja nosta kattila takaisin liedelle. Kuumenna hetki ilman kantta, kunnes loppu vesi haihtuu höyrynä pois.
Julkaistu: 13.6.2017
Muokattu: 4.1.2019
Jaa Somessa