Näin valitset oikean oliiviöljyn paistamiseen, leivontaan ja salaatinkastikkeeksi - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näin valitset oikean oliiviöljyn paistamiseen, leivontaan ja salaatinkastikkeeksi

Suklainen punajuuribrownie

Suklainen punajuuribrownie

Millainen oliiviöljy kannattaa valita lohen marinointiin? Entä mistä öljystä leivot parhaat suklaabrowniet? Lue vinkit oliiviöljyn käyttöön ja poimi helpot reseptit. Kaupallinen yhteistyö / Bertolli

Jaa Somessa
Teksti
Bertolli

Oliiviöljy kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan. Miedon makuinen öljy sopii leivontaan ja ruoanlaittoon, kun taas aromikas oliiviöljy on parhaimmillaan esimerkiksi salaatinkastikkeena. Oliiviöljy on hyvä valinta ruoanlaittoon, sillä se sisältää terveydelle hyödyllisiä antioksidantteja ja omega-rasvahappoja.

Ekstraneitsytoliiviöljy makua antamaan

Hienostunut ja mausteinen ekstraneitsytoliiviöljy on oliiviöljyjen aatelia. Ekstraneitsytoliiviöljy valmistetaan valikoiduista oliiveista mekaanisesti puristamalla, eikä siihen lisätä mitään muita ainesosia. Avattu pullo säilyy hyvänä muutamia kuukausia.

Bertollin laadukas Originale-ekstraneitsytoliiviöljy sopii erinomaisesti salaatteihin, marinointiin, pestoihin ja muihin ruokiin, joissa oliiviöljyn aromit pääsevät oikeuksiinsa. Kokeile tätä öljyä esimerkiksi marinoidun seesamilohen valmistuksessa.

Reseptivinkki:

Marinoitu lohi seesaminsiemenillä

4 annosta

  • 5 g inkivääriä
  • 200 ml soijakastiketta
  • 50 ml Bertolli Extra Virgin -oliiviöljyä
  • 600 g lohifileetä
  • 200 g seesaminsiemeniä
  1. Raasta inkivääri soijakastikkeen joukkoon. Lisää oliiviöljy. Lisää lohifilee ja anna marinoitua 10 minuuttia.
  2. Nosta lohi pois marinadista ja kuorruta se joka puolelta seesaminsiemenillä. Ruskista lohen pinta nopeasti kuumalla pannulla. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa soijakastikkeen kanssa.

Oliiviöljy tai oliiviöljysekoitus lämpimän ruoan laittoon

Oliiviöljy kestää hyvin kuumentamista, kunhan valitset oikeanlaisen öljyn. Lämpimään ruoanlaittoon, kuten paistamiseen ja leivontaan, sopii hyvin jalostetusta oliiviöljystä ja neitsytoliiviöljystä valmistettu Bertollin Classico-oliiviöljy.

Classico-oliiviöljy on miedomman makuinen kuin aromikas ekstraneitsytoliiviöljy. Käytä tätä oliiviöljyä esimerkiksi syksyisen punajuuribrownien leivonnassa.

Reseptivinkki:

Suklainen punajuuribrownie

9 pientä palaa

  • 100 g tummaa suklaata
  • 85 ml Bertolli Classico -oliiviöljyä
  • 2 kananmunaa
  • 250 g sokeria
  • 83 g jauhoja
  • 2 g leivinjauhetta
  • 100 g keitettyä punajuurta
  1. Sulata tumma suklaa. Vatkaa joukkoon oliiviöljy.
  2. Vatkaa erillisessä kulhossa munat ja sokeri. Yhdistä molemmissa kulhoissa olevat ainekset.
  3. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Raasta keitetyt punajuuret taikinaan ja sekoita hyvin.
  4. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista uunissa 180 asteessa 15 minuuttia.

Bertolli on tae laadusta

Bertolli on maailman johtava oliiviöljybrändi. 150 vuoden kokemus takaa Bertollin oliiviöljyjen ensiluokkaisuuden. Yrityksen sisäiset laatustandardit ovat jopa tiukempia kuin lain asettamat.

  • Tuhansia näytteitä. Bertollin laboratorioissa testataan vuosittain yli 20 000 ympäri maailmaa saapunutta oliiviöljynäytettä. Niistä vain 20 prosenttia läpäisee tiukan seulan.
  • Aikainen sadonkorjuu. Oliivit kerätään tavallista aikaisemmin, jotta öljyyn saadaan oikeanlainen makuyhdistelmä makeutta, katkeruutta ja hedelmäisyyttä. Lisäksi aikaisin kerätyt oliivit sisältävät runsaasti antioksidantteja.
  • Makujen yhdistämisen taidetta. Bertollin oliiviöljymestarien työssä yhdistyvät tiede ja taide. He yhdistelevät eri öljyjä tavoitteenaan korkealaatuinen, moneen makuun sopiva oliiviöljy, jossa on runsaasti makua ja nyansseja.

Bertolli 5

Julkaistu: 17.10.2019
Muokattu: 14.10.2019
Jaa Somessa