Näitä makuja on odotettu! Kesäkuussa maistuu varhaisperuna ja -kaali, helmitomaatit ja melonit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näitä makuja on odotettu! Kesäkuussa maistuu varhaisperuna ja -kaali, helmitomaatit ja melonit

Kesäkuun satokausireseptit

Maista mehukkaita meloneja ja valmista perunasalaatti uusista perunoista. Hyödynnä keittiössä myös sipulit, varhaiskaali, kiivi ja helmitomaatit.

Jaa Somessa
Koostaja
Yhteishyvä
Kuvat
SOK

Suomalaiset nippusipulit

Kesän kivijalka. Kesäkokkailu alkaa sipulin pilkkomisella, pidä siis nippu aina käden ulottuvilla. Paistetun sipulin aromi saa veden herahtamaan kielelle, kokeile myös grillissä kokonaisena kypsennettynä. Vältä ruokahävikkiä: hienonna vihreät varret keittojen ja varhaisperunoiden päälle tai sekoita kermaviilin joukkoon käteväksi kastikkeeksi.

Suomalainen varhaisperuna

Odotuksen arvoinen. Koko kansan rakastama varhaisperuna valloittaa taas pöydät. Lisää peruna kiehuvaan veteen, näin potuista tulee erityisen meheviä. Täydellinen keitetty varhaisperuna on hieman napakka. Se sujahtaa salaatteihin ja rakastaa grilliä.

Suomalainen varhaiskaali

Kesä kerällä. Varhaiskaali on kesän parhaan salaatin salainen ainesosa. Rouskuvan rapea kaali on oiva pohja kaikkiin vihersalaatteihin ja taipuu myös kypsennettynä perinteisiin kaaliherkkuihin.

Suomalainen helmitomaatti

Tästä ei tomaatti parane. Helmitomaatissa maku on kiteytetty pieneen pakettiin. Napsi vaikka sellaisenaan tai halkaise salaatin joukkoon. Kesän paras lisuke syntyy, kun eri väriset helmitomaatit maustaa ripauksella suolaa ja silputulla ruohosipulilla.

Melonit

Mutkatonta makeutta. Makeat melonit sopivat voimakkaiden ruokien kaveriksi. Kokeile rohkeasti eri lajikkeita! Kypsä meloni tuoksuu aromaattisen hedelmäiselle, säilytä sitä syöntikypsänä jääkaapissa. Surauta melonia jogurtin sekaan ja saat raikkaan janojuoman helteille.

Kiivi

Pehmeämpi tulokas. Keltainen kiivi käy kivasti kesän kesteihin. Vihreään lajitoveriinsa verrattuna se sisältää vähemmän siemeniä ja sen pehmeä maku muistuttaa mangoa ja vadelmaa. Kokeile kesäiseen hedelmäsalaattiin marjojen kaveriksi tai nappaa retkievääksi!

Seuraa satokautta

Julkaistu: 1.6.2018
Muokattu: 13.2.2020
Jaa Somessa