Nämä kasvikset ovat parhaimmillaan heinäkuussa – katso helpot kesäreseptit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Texmex-porkkanat ja cheddarkastike

Nämä kasvikset ovat parhaimmillaan heinäkuussa – katso helpot kesäreseptit

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 29.6.2018
Muokattu: 31.8.2020
Heinäkuussa herkutellaan kotimaisilla porkkanoilla ja avomaankurkuilla. Makea paraguayo-persikka ja hunajaisen makuinen, keltainen vesimeloni valloittavat salaateissa ja grilliruokien lisukkeina. Katso tästä heinäkuun satokausikasvikset ja -reseptit.

Suomalainen porkkananippu

Porkkanassa on kesän makeimmat aromit sekä runsaasti beetakaroteenia ja kaliumia. Rouskuta pestynä, kiehauta napakaksi tai paahda kylkeen grilliraidat.

Suomalainen avomaankurkku

Pikkelöi maukkaita kurkkuja talven varalle tai tee vartissa valmiita hölskytyskurkkuja. Vaihtelua perinteisiin hölskykurkkuihin saat esimerkiksi mansikka-limekurkkuilla. Maista myös tuoreena leivän päällä ja kevyesti grillattuna.

Paraguayo-persikka

Makoisalla ja muodokkaalla paraguayolla on monta nimeä. Jotkut nimittävät ufopersikaksi, toiset donitsipersikaksi. Valloittavan makea vaaleamaltoinen paraguayo sopii jälkiruokiin, leivontaan, grilliin ja salaattiin – tai haukattavaksi sellaisenaan.

Keltainen vesimeloni

Kylmä vesimeloni on hyvä janonsammuttaja ja vähäenerginen välipala. Vesimelonit sopivat syötäväksi niin sellaisenaan, jälkiruokiin kuin erilaisiin salaatteihinkin. Keltainen vesimeloni näyttää ulkoapäin samalta kuin punainen lajike, mutta sen maku on punaista hunajaisempi. Säväytä esimerkiksi kesäisessä salaatissa rapsakoin, keltaisin kuutioin.

Chili mix

Chilien kapsaisinoidit kiihdyttävät pintaverenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Samalla ne huijaavat suuta ja ihoa: polte ei polta, se vain tuntuu siltä. Chilien tulisuusasteikolla 0–10: paprika on miedoin ja habanero vahvimpia.