Ota kaikki irti sesongista: nyt maistuu tankoparsa, varhaiskaali, raparperi, mansikka, munakoiso… | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ota kaikki irti sesongista: nyt maistuu tankoparsa, varhaiskaali, raparperi, mansikka, munakoiso…

Mikä maistuu toukokuussa? Katso satokausikasvikset ja reseptit

Poimi keittiöön – tai vaikkapa kesän ensimmäisiksi grillattaviksi – satokauden parhaita makuja. Katso toukokuun satokausireseptit.

Jaa Somessa
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK

Munakoiso

Makumaailman valloittaja. Alun perin Intiasta lähtöisin olevat munakoisot ovat jättäneet jälkensä Lähi-idän ja Välimeren alueen ruokakulttuureihin. Unohda munakoison itkettäminen, nykyiset lajikkeet ovat mukavan mietoja. Saat munakoisolla mehevyyttä piirakoihin ja patoihin, kokeile myös grilliin!

Tankoparsa

Himoittu sesonkiherkku! Tankoparsa on parhaimmillaan tuoreena, älä siis turhaan säästele. Höyrytä, keitä, paista, paahda, grillaa tai marinoi – kaikki sallittua! Välty ruokahävikiltä: käytä kuoret ja kannat kasvisliemeen. Kääräise parsanippu kosteaan keittiöpyyhkeeseen jääkaappiin, niin pidennät sen säilyvyyttä.

Varhaiskaali

Kerällinen kesää. Raikkaan rouskuva varhaiskaali avaa avomaan sesongin. Vaali mehukkuutta ja makua, nauti tämä herkkä kaali raakana tai nopeasti kypsennettynä. Varhaiskaalin parhaat puolet pääsevät esiin sellaisenaan salaateissa, pikaisesti paahdettuna, lohkoina grillissä tai keittoihin lisättynä.

Paprikat

Popsi, popsi paprika! Väli-Amerikan suosikkikasvis on hullaannuttanut suomalaiset, nykyään paprikat ovat Suomen suosituimpia vihanneksia. Kokeile eri lajikkeita raakana, paahdettuna tai grillissä. Yllättävää, mutta totta: paprikassa on enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa. Paprika maistuu myös lapsille, rouskis!

Mansikka

Ilman mansikoita ei tule kesää. Kausi alkaa kookkailla marjoilla, joiden parhaat puolet pääsevät esiin kevään juhlissa ja näyttävissä jälkiruoissa. Mansikkarasia on eväsretken hitti ja piristää arkea lounassalaatista leffailtaan. Ota kaikki irti sesongista, mahan täydeltä marjoja!

Raparperi

Lapsuuden maku. Ihanaa mehua, raikasta kiisseliä ja rapeaa raparperipiirakkaa. Puutarhan ensimmäinen sato kerätään raparperista – tätä makua on odotettu. Makeiden muistojen rinnalle syntyvät grillatut raparperit sekä suolaiset salsat. Kokeile uutta ja ylläty positiivisesti!

Seuraa satokautta

Julkaistu: 3.5.2018
Muokattu: 13.2.2020
Jaa Somessa