Hitaasti uunissa kypsynyt karitsanpaisti on pääsiäisen perinteinen pääruoka. Jos haluat nopeammin valmistuvan karitsaruoan, kokeile karitsankyljyksiä, -karetta tai -fileetä. Esimerkiksi karitsankyljykset paistuvat pannulla valmiiksi alle 10 minuutissa. Pääsiäisruokiin sopii myös karitsan jauheliha, josta syntyvät esimerkiksi herkulliset lihapullat ja erityisen hyvä jauhelihapeltipiirakka.
Parhaat karitsa- ja lammasreseptit pääsiäispöytään
Keväiset karitsareseptit pääsiäispöytään
Lammasreseptit
Toisin kuin karitsa, lampaanliha on aina parhaimmillaan hitaasti haudutettuna. Perinteinen lampaanpaisti ja luullinen paisti eli lampaanviulu saavat hautua uunissa kolme tuntia. Lisukkeina maistuvat minttuhyytelö ja uunikasvikset. Toinen ihana lammasruoka on lammaspata, joka viihtyy uunissa parin tunnin ajan. Kokeile myös mehevän mausteista stifadoa, joka on kreikkalainen lammaspata.
Kastikkeet ja lisukkeet lampaalle ja karitsalle
Paras paistin kastike syntyy lihan omasta paistoliemestä. Lisää paistoliemeen kermaa ja viimeistele esimerkiksi päärynällä tai kahvilla. Pääsiäisen lammas- ja karitsaruokien kanssa maistuu perinteisesti myös minttuhyytelö. Sopivia lisukkeita ovat mehevät kermaperunat, täyteläinen risotto ja yrttiset uunikasvikset. Pöytään voi kattaa myös kevään ensimmäiset parsat.