Satokauden herkullisimmat juuri nyt: granaattiomena, persimon, broccolini... | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rubiinilohi

Satokauden herkullisimmat juuri nyt: granaattiomena, persimon, broccolini...

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 24.10.2018
Muokattu: 31.8.2020
Suosi satokauden parhaimpia kasviksia ja poimi tästä vinkit helppoihin resepteihin.

Granaattiomena, Espanja

Rubiininpunainen aarre. Pulleasta granaattiomenasta käytetään vain mehukkaat punaiset siemenet. Lisää niitä kastikkeisiin, salaatteihin ja leivonnaisten koristeeksi. Puolita hedelmä ja koputtele siemenet kuoresta kulhoon tai leikkaa ensin hattu pois ja lohko hedelmä osiin, joista siemenet on helppo irrottaa.

Katso resepti

Persimon, Espanja

Persoonallinen persimon. Alkutalven satokausiherkkuihin kuuluu pehmeämaltoinen espanjalainen persimon. Leikkaa hedelmä lohkoiksi, paista kevyesti voissa ja lisää juuston ja pähkinöiden kanssa salaattiin. Voit myös keittää persimoneja hillokkeeksi, leipoa piiraisiin ja paloitella patojen makeiksi sattumiksi.

Katso resepti

Satsuma ja klementiini, Espanja

Suloiset sitrussisarukset. Mitä yhteistä on satsumalla ja klementiinillä? Molemmat ovat mandariinin lapsia. Yli sata vuotta sitten Pierre Clementin kehitti mandariinista ja pomeranssista klementiinin. Satsuma taas on mandariinin ja klementiinin yhdistelmä. Nauti aamuin, illoin, välipalana – ja salaateissa.

Katso resepti

Honey crunch, Ranska

Hunajainen punaposki. Syksyn ja alkutalven makeimmat omenat tulevat Ranskasta. Herkullisesti rouskuva honey crunch on täydellinen syöntiomena. Pilko sitä myös raikkaisiin salaatteihin ja juustolautaselle. Mehukkaat honey crunchit on hyvä valinta mehevän omenapiirakankin pinnalle.

Katso resepti

Naposteluporkkana, Suomi

Hoikkana kuin porkkana. Kun jääkaapissa on pussi naposteluporkkanoita, on helppo herkutella fiksusti. Hoikat pikkuporkkanat sopivat välipalaksi, kokousevääksi ja dippien seuraan. Nopea ja maukas dippi syntyy kermaviilistä ja valmiista salsakastikkeesta. Kokeile naposteluporkkanoita myös uunissa paahdettuina.

Katso resepti

Bimi-broccolini

Rapea varresta latvaan. Tunnetko Bimin? Siro broccolini näyttää laihalta parsakaalilta mutta maistuu enemmän vihreältä parsalta. Suomeksi sen nimi onkin varsiparsakaali. Paista Bimit pannussa, paahda uunissa, höyrytä tai keitä. Muutaman minuutin kypsennys riittää, sillä broccolini on parasta rapeana.

Katso resepti

Pensasmustikka (rasia 125 g)

Muhkea ja makea. Pensasmustikka on herkkusuun ja kotileipurin lempimarja. Kookkaat, komeat ja kiinteät marjat näyttävät upealta kakun välissä ja koristeena. Pakastettuinakin ne säilyttävät makeutensa ja muotonsa, joten nyt kannattaa pistää pensasmustikoita talteen myös äkillisen makeanhimon varalle.

Katso resepti

Lue myös