Sekaisin suklaasta - näin loihdit joulun makeimmat herkut - Yhteishyvä

Sekaisin suklaasta - näin loihdit joulun makeimmat herkut

Kuvateksti

Rakastatko tummaa vai vaaleaa? Tutustu tuttuun herkkuun tarkemmin ja loihdi joulun suklaaviettelykset jokaiseen makuun.

Jaa Somessa
Teksti
Laura Kaapro
Kuvat
SOK

1. Iki-ihana maitosuklaa

Maitosuklaan pehmeä maku syntyy kaakaomassasta ja -voista, sokerista sekä maidosta tai maitojauheesta. Ihana jälkiruoka on helpoista helpoin: sulata maitosuklaa fondueksi ja dippaa siihen marjoja ja hedelmiä.

2. Taivaallinen tummasuklaa

Kaakaomassa on tumman suklaan tärkein raaka-aine. Sitä on suklaassa 45–100 prosenttia. Lisäksi valmistukseen käytetään kaakaovoita ja sokeria. Intensiivisimmät kakut, browniet ja mousset valmistat suklaasta, jossa kaakaota on 60–70 prosenttia. Täydennä herkut joulumausteilla tai lisää taikinaan kuivattuja hedelmiä tai marjoja.

3. Viettelevä valkosuklaa

Valkosuklaa valmistetaan sokerista, maitojauheesta ja kaakaovoista. Siinä ei käytetä lainkaan kaakaopavuista valmistettua kaakaomassaa. Suloisen makea valkosuklaa rakastaa raikkaita marjoja, salmiakkia ja sitruunaa. Kokeile näitä valloittavia makupareja joululeivonnassa.

Tiesitkö? Vegaaninen suklaa ei sisällä mitään eläinperäistä. Kun leivot suklaaherkkuja vegaanille, syynää pakkausselosteet tarkasti.

4. Rapsakka raakasuklaa

Raakasuklaata voi ostaa kaupasta tai tehdä itse. Raakasuklaan valmistuksessa aineksia ei kuumenneta yli 46 asteen. Loihdi siitä ihanat raakakakut ja patukat tai valmista raakasuklaalevy lempimausteillasi höystettynä.

5. Jouluinen rocky road

Sulata pari levyä valkosuklaata ja sekoita joukkoon rouhittuja piparkakkuja, manteleita, kuivattuja karpaloita ja kaakao-nibsejä. Levitä seos kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle ja painele pintaan lisää makuaineita. Anna kovettua jääkaapissa, lohko paloiksi ja paketoi lahjaksi.

6. Manteli-raakasuklaataatelit

Poista taateleista kivet ja laita tilalle mantelit. Dippaa taatelit sulassa raakasuklaassa ja aseta leivinpaperin päälle. Koveta hetki jääkaapissa ja herkuttele.

7. Samettinen aprikoosi-suklaamousse

Sulata 200 grammaa tummaa suklaata. Erottele kahden kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset hieman jäähtyneeseen suklaaseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota 2 desiä kuohukermaa ja 2 ruokalusikallista sokeria. Pilko desi kuivattuja aprikooseja. Sekoita suklaa, vaahdot ja aprikoosit. Jaa kuppeihin ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Koristele aprikoosipaloilla.

Mitä juomaksi? Nauti konvehdit tumman oluen tai hyvän kahvin kanssa.

Vastuullista, kiitos! Vastuullisesti tuotetusta kaakaosta on tullut monen kuluttajan vaatimus. Yritystoiminnan vaikutuksia tutkiva Finnwatch-järjestö suosittelee suklaata, joka on merkitty yleisesti tunnustetulla sertifikaatilla. Niitä ovat Utz, Rainforest Alliance ja Reilu kauppa (Fairtrade).

Lue lisää:

Joulupöydän leivonnaiset
Jouluiset jälkiruoat
Makeaa gluteenittomasti

Julkaistu: 13.12.2017
Muokattu: 11.12.2018
Jaa Somessa