Sesonkitietoinen kerää nämä 7 kasvista nyt lautaselle - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sesonkitietoinen kerää nämä 7 kasvista nyt lautaselle

Helmikuun satokausikasvikset: veriappelsiini, puoliveriappelsiini, mango, inkivääri, pitaija, bataatti, appelsiini.

Helmikuussa herkutellaan näillä: veriappelsiini, puoliveriappelsiini, mango, inkivääri, pitaija, bataatti, appelsiini.

Lue, missä asiassa veriappelsiini päihittää muut sitrukset ja miten syödä lohikäärmehedelmää. Helmikuun satokausikasvikset ovat värien ja vitamiinien ilotulitusta.

Jaa Somessa
Koostaja
Yhteishyvä
Kuvat
SOK

Veriappelsiini

CIAO! Vihdoinkin täällä!

Veriappelsiini on kaikessa upeudessaan ”hedelmien parsa”, jonka sesonkia odottaa jokainen ruoan ystävä tähtikokista kotikokkiin.

Veriappelsiinissa maku ja terveys yhdistyy: C-vitamiinia on eniten kaikista sitruksista.

Päivän C-vitamiinit saat jo yhdestä veriappelsiinista.

Puoliveriappelsiini

Puoliverinen sitrus-prinssi.

Älä pelkää värjäytymistä! Puoliveriappelsiinin hedelmäliha voi olla punertava, mutta mehu muistuttaa tavallisen appelsiinin mehua.

Tästä huolimatta mausta on tunnistettavissa veriappelsiinin herkkä ja tyylikäs aromi. Kokeile suolaiseen ruokaan sitruunan sijaan!

Kokeile suolaiseen ruokaan sitruunan sijaan!_

Appelsiini

Omaan napaan katsomatta.

Navel-appelsiini tuottaa täysin siemenettömiä hedelmiä. Tämä lajike kasvaa muita appelsiineja hieman hitaammin, joten sen maku on kehittynyt huippuunsa.

Ei ruokahävikkiä! Raasta kuori ja syö myös pieni ruusuke appelsiinin sisältä.

Täysin siemenettömiä hedelmiä.

Mango

Malttia mangon kanssa.

Eksoottinen sydänystävä merten takaa pehmenee sinulle viikossa. Anna mangolle, Intian kansallishedelmälle, aikaa huoneenlämmössä, niin se palkitsee sinut monimuotoisella aromilla ja makeudella.

Kokeile sellaisenaan ja sekoita kansainvälisten keittiöiden klassikoihin.

Inkivääri

Terveysshotti jaksamiseen.

Inkivääri on tullut ryminällä myös suomalaiseen ruokakulttuuriin, eikä syyttä. Aasiassa supersuosittu maustekasvi antaa makua, säväkkyyttä ja säilyvyyttä moneen tuttuun ruokaan.

Inkivääri on helpointa käyttää raasteena: kuori muhkulainen mykerö ja raasta.

Pitaija

Eksoottisen kaunis.

Näyttävä pitaija tunnetaan myös nimillä pitahaya ja lohikäärmehedelmä.

Veistoksellisen ulkokuoren sisältä löytyy melonia muistuttava valkoinen hedelmäliha, jonka voi syödä sellaisenaan lusikalla tai surauttaa smoothien sekaan!

Tunnetaan myös nimellä lohikäärmehedelmä!

Bataatti

Perunan herkku serkku.

Bataatti säilyy parhaiten huoneen viileässä nurkassa. Etenkin suuret mukulat sisältävät perunaa enemmän tärkkelystä, eli se on oiva herkku sosekeittoon.

Liilan bataatin väriaineet ovat samoja kuin mustikassa.

Se sisältää A- ja C-vitamiinia, kuitua ja rautaa, mikä terveyspommi!

Lue myös

Julkaistu: 1.2.2019
Muokattu: 31.5.2019
Jaa Somessa