Syökö lapsesi terveellisesti? Kolme vinkkiä parempiin valintoihin | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Syökö lapsesi terveellisesti? Kolme vinkkiä parempiin valintoihin

Lasten terveellisemmät ruokavalinnat

Lapset voivat oppia tekemään terveellisiä valintoja kaupassa ja kotikeittiössä. Poimi vinkit.

Jaa Somessa
Teksti:
Leila Mehto
Kuvat:
iStock
Lähteet:
martat.fi, ruokatieto.fi

1. Opeta lapsi kokkaamaan kekseliäästi, sesonkien mukaisesti ja taloudellisesti

Hyvä apu tähän ovat Marttojen ja S-ryhmän 8–12-vuotiaille suunnatut Ässäkokkikurssit. Valtakunnallisten kurssien kantavana ajatuksena ovat iloinen yhdessä tekeminen, arjen ruokataidot, fiksu kuluttaminen ja satokausiajattelu.

Katso ässäkokkien helpot reseptit, jotka lapsikin osaa valmistaa >>

Valmista lapsille astetta terveelliempää arkiruokaa>>

Tutustu sesongin kasviksiin>>

2. Vaihda karkit kasviksiin

S-ryhmän ruokakaupoissa kehitetään Kassakasvikset-konseptia. Kokeilussa kassojen läheisyydessä on karkkien sijaan esillä esimerkiksi valmiiksi pilkottuja kasviksia ja hedelmiä.

3. Opeta lapsi tunnistamaan tuotteet

Mistä tuotteet tulevat ruokakauppaan? Mitä pakkauksista selviää? Mistä tunnistaa kotimaisen ruoan? Ruokatiedon ja S-ryhmän Retki kauppaan -materiaalissa pohditaan esimerkiksi näitä asioita. 3.–4.-luokkalaiset pääsevät myös oppimaan kuluttajataitoja oikeassa S-marketissa.

50 uutta, terveellistä tuotetta

Lapsille on tullut nopeasti hyviä vaihtoehtoja. Reilu vuosi sitten uutisoitiin, että lapsiperheissä syödään keskivertoa enemmän muroja, vanukkaita, nuudeleita ja ranskanperunoita. S-ryhmän ostodatan perusteella myös herkuttelutuotteita, kuten makeisia ja snackseja, ostetaan lapsiperheisiin huomattavasti muita talouksia enemmän. Kaupparyhmä päätti tarttua toimeen ja tuoda kauppoihin ravitsemuksellisesti parempia vaihtoehtoja lapsille.

”Tavoite oli saada 20 terveellisempää tuotetta kolmen vuoden jaksolla, ja nyt reilussa vuodessa meillä on jo yli 50 uutta tuotetta: muun muassa lasten aterioita, välipalatuotteita, mehuja ja pikapuuroja”, valikoimajohtaja Katja Tapio S-ryhmän vähittäiskaupasta kertoo.

”Nyt ollaan hyvällä radalla, mutta työ jatkuu: terveellisiä tuotteita tarvitaan valikoimiin lisää jatkossakin.”

Katso lista esimerkkituotteista, joista on vähennetty esimerkiksi sokeria >>

Terveellisempää ruokaa lasten makuun

Julkaistu: 25.3.2019
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa