Tarjottavaa tähteistä: Vinkit hedelmien ja kasvisten käyttöön | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kuvateksti

Tarjottavaa tähteistä: Vinkit hedelmien ja kasvisten käyttöön

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 12.8.2016
Muokattu: 25.10.2019
Keitä, pakasta ja tee smoothieksi. Lue vinkit parhaat päivänsä nähneiden kasvisten ja hedelmien käyttöön ja hyödynnä hävikki!

Hedelmät ja kasvikset

  • Parhaat päivänsä nähneistä hedelmistä voi tehdä hedelmäsalaattia puuron tai jogurtin seuraksi. Hedelmät uppoavat hyvin myös juomiin.
  • Hedelmistä, kuten omenoista tai persikoista, voi keittää hillon ja nauttia sen lettujen tai juustojen kera.
  • Viipaloi ja pakasta banaanit. Napsi makeannälkään karkin tapaan. 
  • Kätke hillopurkin loput piirakan täytteeksi.
  • Tuoreyrtit voi silputa ja pakastaa. Lisää yrtit jäisenä ruokaan, sillä ne sulavat hetkessä. 
  • Nuukahtaneet salaatit voi elvyttää liottamalla niitä jäävedessä.
  • Jos tuoretta inkivääriä tuli ostettua liiaksi, silppua se pussiin ja pakasta. 
  • Yli jääneitä kasviksia voi hyödyntää pastaan, keittoon, munakkaaseen, leivonnaisiin ja erilaisiin tahnoihin.
  • Jos salaatti ja kurkku uhkaavat nahistua, tee vihersmoothie aamu- tai iltapalaksi: Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella salaattia, kurkkua ja hedelmää. Ohenna vedellä ja mausta raikkaaksi sitrusmehulla ja inkiväärillä.

Kolme tapaa hyödyntää nuukahtaneet hedelmät ja kasvikset

Video: Näin hyödynnät tuoreiden yrttien, kuten basilikan, tähteet

Tarjottavaa tähteistä: Lue juttusarjan muut osat

Katso kaikki ideat hävikkiruoan hyödyntämiseen