Hedelmät ja kasvikset
- Parhaat päivänsä nähneistä hedelmistä voi tehdä hedelmäsalaattia puuron tai jogurtin seuraksi. Hedelmät uppoavat hyvin myös juomiin.
- Hedelmistä, kuten omenoista tai persikoista, voi keittää hillon ja nauttia sen lettujen tai juustojen kera.
- Viipaloi ja pakasta banaanit. Napsi makeannälkään karkin tapaan.
- Kätke hillopurkin loput piirakan täytteeksi.
- Tuoreyrtit voi silputa ja pakastaa. Lisää yrtit jäisenä ruokaan, sillä ne sulavat hetkessä. Lue lisää vinkkejä yrttien säilömiseen täältä >
- Nuukahtaneet salaatit voi elvyttää liottamalla niitä jäävedessä.
- Jos tuoretta inkivääriä tuli ostettua liiaksi, silppua se pussiin ja pakasta.
- Yli jääneitä kasviksia voi hyödyntää pastaan, keittoon, munakkaaseen, leivonnaisiin ja erilaisiin tahnoihin.
- Jos salaatti ja kurkku uhkaavat nahistua, tee vihersmoothie aamu- tai iltapalaksi: Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella salaattia, kurkkua ja hedelmää. Ohenna vedellä ja mausta raikkaaksi sitrusmehulla ja inkiväärillä.